Peagi naases pahaaimamatu poiss ning pani koogi ahju, et seda hiljem süüa. Paraku läks emal, isal ja pojal süda pahaks ja tekkis peapööritus, pere noorim liige tundis ka end veel järgmisel päeval koolis kehvasti. Kuivõrd vanemad hakkasid kahtlustama, et ilmselt oli toidus midagi kahtlast, uurisid nad toda kooki ning avastasid, et see sisaldab kanepit. Nad kutsusid politsei ning poiss viidi tervisekontrolli, mille käigus tehtud analüüsid näitasid tema kehas kanepi jälgi.

Tuli välja, et paharett Lee Kelly oli hiilinud kööki, põletanud natuke kanepit ning tekkinud tuha puistanud taigna sisse. Samal ajal oli pahaaimamatu poiss perega teises toas õhtust söömas. Kohtuotsusest võib lugeda, et sündmus juhtus Lee Kelly ema juures, kelle teine laps ongi tolle mürgistuse saanud perekonna ema. Prokurör Robert Smith rääkis kohtus: “Poiss oli koos emaga viimase vanemate juurde ning vanaemal oli olnud kodus koogipulber, mille nad pärast valmis segamist mõneks ajaks seisma jätsid, et üheskoos einestada. Süüdistatav komberdas kööki ning pani taigna sisse kanepit ning segas selle kokku. Poiss naasis söögitoast ühes vanaemaga ning koos panid nad koogi ahju. Pärast valmimist võtsid ema ja poeg koogi koju kaasa, kus jagasid seda samal õhtul pereisaga. Järgmisel päeval tundis viimane end kehvasti, kuivõrd tundis kanepi kõrvalmõjusid. Ka emal oli süda paha ning poiss tundis end kehvasti ja teatas koolis õpetajatele, et ta suu on kummaliselt kuiv."

"Möödusid tunnid ning terve perekond tundis end endiselt kehvasti. Poisi ema nuputas välja, et halva enesetunde pidi põhjustama miski, mida nad sõid. Tema mõte peatus joonelt koogil. Koos abikaasaga hakkas ta kooki inspekteerima ning mõistsid, et sinna oli kanepit sisse segatud. Järgmisel päeval jäeti poiss koju, kuna ta tundis end endiselt halvasti. Ka pereisa ei suutnud tööl täispikka päeva vastu pidada. Niisiis otsustatigi kutsuda politsei ning ema teatas oma vennale juhtunust. Too ütles, et ei saa aru, milles asi, kuivõrd tema meelest olevat ema ise öelnud, et kanepit võiks sisse panna.”

Kohtus seletas süüdistatav Kelly, et tegi seda, kuna hääled tema peas soovitasid seda ning nende häälte kõla sarnanes lihtsalt õe omaga. Mees allus häälte käsklusele ning läks ülakorrusele, kus haaras printerist paar paberilehte ning põletas nende peal kanepiõisikuid, rullis paberi kokku ning kallas kanepipuru koogitaigna sisse. Mees olevat seejärel endale öelnud, et sellest on vähe ning kordas eelnevat. Seejärel segas ta tainast, et tema tegu poleks arusaadav. Kelly rääkis kohtus, et inimesed suhtlevad temaga telepaatia abil ning kui miski talle ütles, et ta peaks koogile kanepit lisama, mõtles ta, et see oleks fantastiline idee. Mehel ei olnud enda sõnul midagi kurja plaanis ning seletas uurijatele, et tegu oli vaid väikese koguse kanepiga. Ka tema õde loobus mehele teo süüks panemisest, kuna ta ei tahtnud olukorda veel hirmsamaks teha.