Claudineiat ravinud arstide sõnul on ime, et sündimata poisslaps, kes kuulitabamuse tagajärjel raskeid vigastusi sai üldse ellu jäi, vahendab The Telegraph. Naine oli Rio de Janeiro eeslinnas Duque de Caxias parasjagu beebiriideid ostmas, kui intsident aset leidis.

Tänu kiirele tegutsemisele suudeti nii ema kui lapse elu päästa. Kui Claudineia seisund on stabiilne, siis tema keisrilõikega ilmale toodud poeg on halvatud. "Vigastuste tõttu on lapsel ajutine halvatus, kuid kui kõik läheb hästi ja ta paraneb, on ta tulevikus täiesti tavaline laps," sõnas günekoloog José Carlos Oliveira, kes vaatamata raskele olukorrale parimat loodab.

Ema ning laps viibivad ravil Janeiro Moacyr Rodrigues de Carmo haiglas. Selle juhtivkirurgi Rafael Lopesi sõnul ei ole nende haigla varem taolise juhtumi tunnistajaks olnud.

Peale seekordset tulistamist mobiliseerus Brasiilia meedia jällegi võimude vastu nõudmaks selgitusi, miks taolisi juhtumeid ära hoida ei suudeta. Samal ajal hukkusid ühes Rio de Janeiros toimunud teises tulistamises 76-aastane Marlene Maria da Conceicao ja tema 42-aastane tütar Ana Cristina da Conceicao.

Brasiilia politsei teatel on Rio de Janeiros 2017. aasta esimeses pooles tapmiste ja mõrvade arv võrreldes eelmise aasta sama ajaga kasvanud 11 protsenti.