Palcoholi nimeline toode sisaldab umbes 10-12% alkoholi ning tuleb turule nelja erineva tuntud kokteili maitsega, kirjutab The Independent.

Kuna heakskiit keerutas toote ümber kiiresti üles suure meediamulli, on tootjad paari viimase päeva jooksul oma kodulehel kiirkorras ümber sõnastanud oma algselt vägagi vastuolulised serveerimissoovitused ning asunud tegema oma toote kaitseks aktiivset selgitustööd.

Nimelt reklaamisid Palcoholi tootjad oma revolutsioonilist pulberalkoholi kui võimalust kontsertidel raha kokku hoida ja kohapeal veest ja alkopulbrist kokteil valmistada. Samuti soovitati tarbijatel eksperimenteerida pulberalkoholi tarvitamisega koos toiduga, et anda sellele "vunki juurde".

"Mõned meie lemmikretseptid on Kamikaze koso guacamolega, rumm grillvõileivaga, Cosmo salati peal ja viin munadel," soovitasid tootjad, kes tuletasid ka meelde, et pulber tuleb lisada toidule pärast selle kuumutamist, et mitte alkoholi mõju kaotada.

Ka võtsid tootjad kodulehel teemaks pulberalkoholi veel ühe ilmselge kasutusviisi - selle narkootikumi kombel ninna tõmbamise. Siiski hoiatasid nad, et selleks pulber siiski mõeldud pole: "Jah, seda saab ninna tõmmata. Joove saabub hetkega, sest alkohol imbub ninast väga kiiresti. Hea mõte? Ei. See lõpeb halvasti. Kasuta Palcoholi vastutustundlikult."

Nüüd teatavd Palcoholi tootjad oma kodulehel, et esialgne promotekst ei olnud lõplik versioon ning oli mõeldud vaid toote idee esialgseks tutvustamiseks. "Kuigi meie algsed soovitused olid pisut uljad, siis rõhutame jätkuvalt, et Palcoholi tuleb kasutada seaduslikult ja vastutustundlikult."

Tähelepanuväärne on, et uudis tuleb avalikuks just nüüd, kus Ameerikas tähistatakse alkoholi teadlikkuse kuud. USAs maadleb alkoholismiga teadaolevalt vähemalt 18 miljonit inimest.

Hea lugeja - mida sina sellisest tootest arvad ning kas lubaksid sellise toote Eesti turule?