TARTU TÄHISTAB: Tähtsad vabariigi aastapäeva sündmused, sealhulgas paraad, on sedakorda kolinud Tartusse.

Veerand üksteist asetatakse Vabadussõjas langenud sõdurite mälestusmärgi jalamile pärjad, Jaani kirikus toimub jumalateenistus ja kell 12 päeval algab Vabaduse puiesteel kaitsejõudude paraad, kus peale marssi­vate üksuste saab näha ka kaitseväe tehnikat ja relvastust.

Poole kahe ajal annab peaminister Andrus Ansip ülikooli aulas kätte riigi teaduspreemiad.

Iseseisvuspäeva pidulik presidendi vastuvõtt Vanemuise teatri- ja kontserdimajas algab kell kuus õhtul. Delfi teeb sealt otselülitusi!

TALLINN TÄHISTAB: Vastukaaluks Tartu pidulikele sündmustele korral­dab Tallinn lauluväljakul tasuta perepäeva „Palju õnne, Eesti!”. Üritus toimub kell 13-15.

Perepeol esinevad Eesti Raadio laste laulustuudio Kadri Hundi ja Kaie Tanneri juhtimisel, Kaitseliidu Tallinna maleva orkester Kalev Kütaru juhtimisel ning Getter Jaani koos tantsupoistega.

Huvilisi ootavad ka tasuta uisuväljak, lumelauanõlv, snowtubing ja kelgunõlv. Avatakse suur lumelinn, kus saab lumeskulptuure imetleda, liugu lasta, koobastes ronida ning ronimisatraktsioonidel turnida. Jagatakse hernesuppi, leiba, kuuma teed ja saiakesi.

Külma eest saab laulukaare siseruumidesse sooja minna. Seal on avatud ka vabariigi aastapäeva teemalised töötoad, kus saab meisterdada sini-must-valget lippu, ordeneid, riidest või paberist rukkililli.

TÄHISTA KODUS: Täna avaldab Delfi suure viina ja heeringa testi. Sealt selgub, milline mainitud alla- ja pealevõttudest on just vääriline sinu tähtsat päeva garneerima.

TV: Tavapäraste marmortahvlite ja paraadide kõrvale näitab TV3 päris värsket eesti filmi!
"Rotilõks" (2011) on psühholoogiline põnevik, mille tegevus toimub tänapäeva Tallinnas. Peategelased on kaasaegsed inimesed, kes kohtuvad ühe avaliku elu tegelase korraldatud kummalisel valimiseelsel vastuvõtul. Peo lõppedes avastavad nad, et toimunud on midagi pöörast, mis muudab nii nende kui ka nende lähedaste elu. Kaduma läheb kujuteldamatult suur summa raha. Režissöör Puustusmaa on lubanud, et katarsis vaatajale on samasuguse mõjuga nagu Ameerika põliselanike peyote-tseremoonia - sisemine jälkus on nähtav ainult iseendale. Nelja peategelase elud, mida esmapilgul ei ühenda justkui miski, ristuvad, ja välja joonistub moodsa Euroopa inimese koondportree. Kell 21.20.

ILM: Öösel: Pilves selgimistega ilm. Lörtsi- ja lumesadu lõpeb Ida-Eestis. Puhub loode- ja läänetuul 3-10, saartel ja läänerannikul öö hakul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on -4..+1°C. Libeduse oht!
Päeval: Pilvisus tiheneb. Peamiselt Lääne-Eestis sajab lörtsi ja vihma. Kohati võimalik jäide. Puhub läänekaare tuul 3-8 m/s. Õhutemperatuur on -1..+2°C. Vaata lähemalt SIIT.

HOROSKOOP: Ambur arvab, et vabariigi aastapäev on parim aeg võimuvõitluseks. Õnneks on ülejäänud elukad suhteliselt rahulikud ja rõõmsameelsed. Uuri planeetide poolt määratud tulevikku lähemalt SIIT.