Ettevõtmise korraldajate sõnul on otsustatud tuua käsikiimlus “linade vahelt tänavale” ning osavõtjatele, kes peavad olema vähemalt 18-aastased, pakutakse võimalust “turvalises keskkonnas” kõigist piirangutest vabaneda ja veel heategevaks otstarbeks rahagi koguda.

Horace Santry (55) tunnistas, et reedeõhtune ühismasturbatsioon oli talle esimene. “Olin kohutavalt närvis, aga kui teed seda mõttekaaslaste hulgas, muutuvad asjad palju lihtsamaks,” ütles mees esmakogemusele tuginedes.

Kahekümnendate eluaastate algupoolest viiekümnendate lõppu küündivad mehed ja naised kogunesid San Francisco South Marketi linnajaos asuvasse kunstikeskusesse, kus rahvas jagati meeste, naiste ja segaruumidesse.

“See on katse jagu saada sajandeid väldanud hukkamõistust, muuta onaneerimine mõnusamaks ja kättesaadavamaks,” seletas California Berkeley ülikooli ajalooprofessor Thomas W. Laqueur, kelle sulest ilmus hiljuti raamat “Üksildane seks. Masturbatsiooni kultuurilugu.”

Ettevõtmisega kogutakse raha San Francisco Seksi- ja Kultuurikeskusele, mittetulundusettevõttele, mis jagab seksiharidust. Viie eelmise aastaga on käsikiimluskokkutulekutega kogutud keskusele 25.000 dollarit.

San Francisco onaneerijatest on innustust saanud ka teiste piirkondade ja riikide mõttekaaslased Alaskast Saksamaani.