"Meil saab temaga (Robert Downey Jr) leping järgmisel aastal läbi ning juba planeeritud filmides Raudmehele kohta ei ole", ütles Kevin Fiege The Hollywood Reporterile antud intervjuus. Kohe pärast uudise ilmsiks tulemist andis Robert Downey Jr teada, et kohtus DC ja Warner Bros. esindajatega. Tal paluti tulevases Ben Afflecki lavastatud Batmani soolofilmis kehastada Afflecki asemel Bruce Wayne'i. Põhjuseks olevat kriitikute poolt leigelt vastu võetud "Batman vs. Superman: Õigluse koidiku" liigne süngus ja Afflecki liigtõsine roll. Robert Downey Jr on aga Raudmehe ehk Tony Starki rollis olnud humoorikas, kiiretaibuline ja hea sõnavaraga ning kujunenud seeläbi Marveli filmide staariks. Robert Downey Jr lubab tuua Batmani rolli tagasi vajaliku huumori ja lihtsameelsuse.

Ben Affleck väitis, et tema taandamine Batmani rollist tuli talle üllatusena ning on valmis Batmani soolofilmi lavastamisest loobuma, kui Warner Bros. Robert Downey Jr-ist ei loobu. Marvel aga kinnitas, et kui Affleck tunneb end ebamugavalt, siis nad leiavad talle koha oma filmiuniversumis.

Robert Downey Jr ja Warner Bros. pole šokeerivat sündmuste arengut kommenteerinud, kuid üks asi on kindel - Robert Downey Jr on uus Batman.