Patricia, kelle sünninimeks Peter, on öelnud, et tundis end juba lapseeas naisena. "Ma teadsin, et olen transsooline juba 3. eluaastast alates. Ma tundsin kunagi tüdrukut, kelle nimi oli Patricia ja otsustasin, et tahan ka sama nime kanda, ent keegi ei kutsunud mind nii," jagas Patricia oma nooruspõlve raskusi.

Davies hoidis oma soolist identiteeti suurema osa oma elust saladuses, sest kartis avalikkuse reaktsiooni ja ka seda, et tema "haiguse" ravimiseks hakatakse kasutama üsna ekstreemset elektrišokiravi. Just sel ajal neid meetmeid kasutati, sest transsoolisust ja ka homoseksuaalsust peeti toona vaimuhaigusteks.

Vida Press

"Kogu olustik ei olnud minu jaoks turvaline, inimesed ei mõistnud transsoolisust," sõnas Patricia, kes minevikus – täpsemalt aastail 1945-1948 teenis sõjaväes – kapist välja tulnuna tembeldatuks just homoseksuaaliks, mis ei olnud sõjaväes aktsepteeritav.

Ehkki Patricia jaoks oli sõjategevus ränk üle elada, on ta õnnelik, et sedasorti kogemuse osaks on saanud. "Tunnen uhkust, et olen sõjaveteran ja sain Palestiinas olla," rääkis ta.

Davies abiellus 21-aastasena ning rääkis oma abikaasale 1987. aastal oma olukorrast. Tema naine, kellega ta lõpuks tervelt 63 aastat abielus oli, toetas teda täielikult ning ostis Patriciale isegi kleite ja ehteid, mida toona Peterina elanud kaasa salaja kodus kanda saaks.

Nüüd on Patricia Davies hormoonravil ning võtab östrogeeni, ka tema lähikondlased teavad, et ta on transseksuaalne. "Tunnen, justkui oleks hiigelkoorem mu õlgadelt langenud. Ma ju elasin vales," lisas ta.