Gayle Newland lõi endale sotsiaalmeedias topeltelu Filipiinide ning Ladina-Ameerika päritolu Kye Fortune'ina. Kyena esitles ta ennast ka ühele oma ohvritest, kellega neil kahe aasta pikkune interneti-suhe tekkis.

Kohtudes palus "Kye" oma ohvril alati silmad kinni siduda kuna ta häbenes oma välimust. Nimelt oli Gayle'i alter ego'l vähk. Paar oli enne vähemalt viiteistkümnel korral seksuaalvahekorras kui Gayle'i ohver avastas, et "Kye" on tegelikult samuti naine.

Kohtus kaitses süüalune end väitega, et nii tema kui tema ohver ei olnud oma seksuaalsuses kindlad ning "Kye'd" kasutasid naised intiimseks rollimänguks.

Gayle eitas, et ta ohvri eest enda identiteeti varjas, kuid sellele vaatamata mõistis kohus talle seksuaalkuritegude eest kuus aasta reaalset vangistust.

Gayle Newland

Vaimse tervise eksperdid on otsuse hukka mõistnud kuna Gayle kannatab muuhulgas Aspergeri sündroomi, depressiooni ja ärevushäirete all. Vangla asemel pidasid eksperdid õigeks paigutada Gayle psühhiaatriakliinikusse.

Üks naise ohvritest sõnas oma tunnistuses, et Gayle röövis temalt nooruse ning elujõu ja ta on muutunud lihtsast üliõpilasest "lihtsaks mitte kellekski".

Kohtu poolt süüdi mõistetud naine jääb peale karistuse kandmist elu lõpuni seksuaalkurjategijate registrisse.

Loe lähemalt siit.