20-aastane Kaylee Muthart oli kasutanud metamfetamiini juba ligi pool aastat, kui mõni nädal tagasi hakkas ta kuulma enda peas hääli, et ta peaks taevasse pääsemiseks oma silmad ohverdama. Kaylee ja kuue teise lapse ema Katy Tompkins rääkis, kuidas juhtum teda vapustas: “Poleks kunagi arvanud, et midagi sellist minuga juhtub. Mul on väga raske, ent Kaylee annab mulle jõudu, kuigi tema on see, kes enam ei näe. Ta on lihtsalt nii soe inimene. Ma olen tänulik, et Jumal päästis ta elu.”

Kaylee koos ema Katyga

Arstid kahtlustavad, et metamfetamiin, mida ta tarbis, oli segatud kemikaalidega, mis põhjustasid ka hallutsinatsioonid. Vaid mõni päev enne kohutavat õnnetust oli neiu lubanud emale, et on valmis minema võõrutusravile, ent paraku kuulsid kirikus viibijad tema karjeid ning Kaylee juurde jõudes nägid, et ta hoidis ühte enda silmamuna käes.

Kui kiirabi saabus neiut aitama, pidid nad kõigepealt ta maha rahustama, et üldse abi andma hakata. Arstid pidid neiu silmakoopad ära puhastama, et põletik sisse ei läheks. Lisaks soovitavad nad Kayleele lasta paigaldada klaassilmad, et tema näokuju ei muutuks. Ema Katy sõnul soovib tema tütar sinakasrohelisi proteese, kuna tal olid ka varem sellist tooni silmad, ning lisaks plaanib Kaylee pärast taastumist hakata jagama enda lugu teiste raskustes noorukitega, et nemad õpiksid tema vigadest. Lisaks on perekond pannud püsti ühisrahastuse, et tütrele juhtkoer hankida.

Katy meenutas, kuidas juhtunu teda raputas ning ta oli seepärast kohutavas šokis, kuivõrd ta kuulis, et tema tütar on nüüd igavesti pime. Naise sõnul hakkas tema võsuke narkootikume tarbima kogemata ning sellest saigi allakäigutrepp alguse, mistõttu peagi lahkus ka tütar kodust. “Päev enne juhtunut oli mu sünnipäev, mil ma tegin ettevalmistusi, et ta saaks minna ravile, et ta ei peaks tänavatel olema, ent ilmselgelt oli juba hilja.” Katy sõnul läheb tütrel küll hästi, ent paranemine on pikk ja vaevaline: “Ta on imeline. Iga päevaga läheb kõik aina paremaks. Ta saab igasugust erinevat ravi, ent ta peab kõike uuesti õppima. Ta nagu alustaks enda elu uuesti.”