The Gurdiani teatel nõuavad nüüd ühes Vancouveri räämas piirkonnas töötavad litsid stuudiotelt hüvitist saamata jäänud tulude pealt, kuna nende töökohas surisevad filmikaamerad on kliendid eemale peletanud.

Prostituudid ja kerjused praktiseerivad oma ametit linnaosas, mida tuntakse Downtown Eastside nime all ja mis on saanud populaarseks meeleolukate tänavastseenide filmimise kohaks.

On tavaline, et kui mõni firma peab võtete ajaks uksed sulgema, siis kompenseeritakse see ning Eastside´i ametimehed ja -naised leiavad, et see peaks kehtima ka nende kohta. Nüüd on 30 filmitootjat, sealhulgas mitu suurt Hollywoodi stuudiot, saanud nende käest kirja.

“Seksitööstuse töötajatele tuleb maksta hüvitist samuti kui firmadele nende ruumide kasutamise eest tööajal,” märkis Vancouveri piirkonna uimastikasutajate ühendus filmitegijatele prostituutide nimel saadetud kirjas. “Sama kehtib kodutute kohta, kelle te ajate välja silla alt või ukseaugust, ja pargist minema kihutatud uimastikasutajate kohta.”

Ühenduse esindaja Chris Livingston ütles, et nõutava hüvitise suurust ei ole nad veel välja arvutanud. Prostituudid peaksid saama kompensatsiooni tavalise tunnitaksi järgi, mis on umbes 80 dollarit (1280 krooni), kerjused niipalju ei oota, aga ka neil on õigus mingile hüvitisele.

The Vancouver Sun elab üritusele kaasa, märkides, et ei ole mingit põhjust, miks selliste ametite esindajad ei peaks hüvitist saama.