Texasest pärit Eva Tiamata Medusa sündis siia maailma mehena, nimeks oli tal Richard Hernandez. Üheksakümnendatel töötas ta mitmetes suurtes USA pankades tähtsatel ametikohtadel.

Pöördepunkt mehe elus toimus 1997. aastal, arstid avastasid mehe kehast HIV viiruse. Siis otsustas Richard, et ta ei kavatse mehena surra ja alustas oma äärmiselt ambitsioonikat muutumist. Viimase 20 aasta jooksul on nüüd Eva nime kandev reptiil kulutanud erinevate protseduuride peale üle 60 000 dollari.

Eva on teinud kõik endast oleneva, et näha välja kui reptiil. Ta on lasknud ära lõigata oma kõrvad, poolitada oma keele, samuti on tema keha kaetud soomuseid meenutavate tätoveeringutega. Tema pähe on kirurgid paigutanud kaheksa sarve ja silmad on Eval valgeks värvitud.

"Minu muutumisel on väga selge ja sügav tähendus," on Eva rääkinud meedias. "Ma ei pea ennast enam inimeseks, ma olen inimese ja reptiili hübriid. Ma kavatsen oma elu lõpuni selle metamorfoosiga jätkata. See on see, mis annab minu elule tähenduse. See on põhjus, miks ma üldse elan ja igal hommikul ärkan!"