Lennuõnnetused

Märkimisväärselt palju Kennedy suguvõsa liikmeid on saanud surma just lennuõnnetustes. Rosemary ja Joseph Kennedy esimene poeg Joseph junior, kellest isa lootis teha Ameerika presidendi, hukkus teises maailmasõjas aastal 1944. Tütar Kathleen Kennedy Cavendish kukkus neli aastat hiljem lennukiga alla.

1964aastal juhtus õnnetus väikelennukiga, kus oli ka Ted Kennedy. Hukkus kaks inimest, Ted Kenndy jäi imekombel ellu. Selle õnnetuse tulemusena painasid meest elu lõpuni seljavalud. Robert F. Kennedy poeg Joseph P. Kennedy sattus 1972. aastal sõitma lennukis, mille kaaperdasid palestiinlased. Mees jäi ellu.


President JFK ja tema abikaasa Jackie poeg John-John (pildireas koos abikaasa ja oma ema Jackiega) hukkus aastal 1999, kui juhtis väikelennukit. Pardal olid ka tema abikaasa Carolyn Bessette-Kennedy ja tolle õde Lauren Bessette.

On mõnevõrra irooniline, et kui Jackie Kennedy abiellus Kreeka laevamagnaadi Aristoteles Onassisega, hukkus viimase poeg Alexander lennuõnnetuses. Onassise tütar Christina leidis, et Jackie tõi needuse ka nende perekonda.

Jackie kannatused

Ameerika esileedi Jacqueline Kennedy Onassist hakkasid jälitama tragöödiad, kui ta abiellus JFKga.  Aastal 1954 elas Jackie läbi nurisünnituse. Kaks aastat hiljem sündis enneaegne tütar, kes suri. Pisitütar, kes sai nimeks Arabella puhkab oma ema kõrval. Jackie suri aastal 1994 vähki.

Vahepeal sünnitas Jackie tütar Caroline`i ja poeg Johni. Naine kaitses lapsi ajakirjanduse eest ja ei lubanud ka Valge Maja fotograafidel lapsi pildistada. President oli aga teist meelt ja kui Jackie oli lastest eemal, lasi ta oma tütart ja poega pildistada. Nii sündisid ka unikaalsed fotod, kus presidendi töökabinetis lustivad tema kaks last.  

Aastal 1963 tuli ilmale enneaegne poeg Patrick,
kes suri kaks päeva pärast sündi. JFK elas Patricku surma rängalt üle ja
puhkes lapse surivoodil nutma ega tahtnud loobuda oma poja
surnukehast. Jackie lohutas oma abikaasat, öeldes, et ainus, mida ta ei suudaks taluda, oleks JFK enda surm. Kõigest kolm kuud hiljem sai Jackiest lesk.

JFK ja RFK mõrvad

Maailma kõige enam šokeerinud surmad Kennedyte klannis on president JFK ja tema venna Robert F. Kennedy mõrvad.

JFK suri aastal 1963, kui ta oli abikaasa Jackiega külastamas Texast. 22. novembril kell 12. 30 tulistas USA 35ndat presidenti Lee Harvey Oswald.

Jackie Kennedy istus autos sel ajal abikaasa kõrval. Tema kostüümil oli abikaasa ajud ja ohtralt verd ...

USA presidendiks ihkav Robert F. Kennedy mõrvati aastal 1968. Mõlema venna tapmise ümber on sadu vandenõuteooriaid.

Jackie Kennedy on nimetanud kahe venna surma kaasaegse Cameloti lõpuks. Tema soov oli, et Kennedyte aastad säraksid järelpõlvede mälus varakeskaegse müüdi valguses kuningas Arturist, kes oli kogunud Cameloti lossi oma laua ümber kõige paremad ja vapramad ning kes oli esimene kõige üllamate seas.

Chappaquiddicki tragöödia 

Viimane, kõige "üllamate" seas, lahkus sel nädalal. Edward Kennedy suri 25. augustil ajuvähki. Ka Ted unistas saada Ameerika presidendiks, oli ju isa Joseph kasvatanud oma lapsi motoga: "Ärge jääge kunagi teiseks. Olge alati ja kõiges esimesed!"

18. juulil aastal 1969 suri Kennedy võimalus saada presidendiks igavesti. Mees pidutses Chappaquiddicki saarel koos sõpradega ja lahkus peolt 28aastase Mary Jo Kopechnega. Paraku sõitis Kennedy sillalt vette ja Mary Jo hukkus.

Pärast seda algab valedejada, kus on võimatu orienteeruda. Ted Kennedy väitis, et Mary Jo soovis minna koju ja ta pakkus talle küüti. Paraku jättis naine oma käekoti ja koduvõtmed peopaika, mis annab alust arvata, et peolt lahkuti romantiliste plaanidega.

Kennedy andis õnnetusest ametivõimudele teada alles 9 TUNDI pärast juhtunut. Enne jõudis mees aga Mary Jo surmast teatada naise vanemaid.

Nädal hiljem tunnistas Ted Kennedy end süüdi sündmuspaigalt lahkumises. Ta sai kaks kuud tingimisi vangistust. Oma avalikus pöördumises ütles Kennedy, et ta polnud autot juhtides purjus ja tal polnud Mary Jo`ga intiimses suhtes.

Tragöödiale järgnenud ajal seisis Tedi kõrval tema abikaasa Joan, kuid sellest ajast tekkisid abielus tugevad ebakõlad, mis viisid lahutuseni. Kennedy korraldas Mary Jo matused. Üleval fotoreas viimasel pildil näeme Tedi ja Joani kirikust lahkumas.

Tänaseks on kõik kolm legendaarset venda taas koos. Nende pärand elab aga edasi.