Pole saladus, et poppers on levinud kui täiesti seaduslik lõõgastusaine nii magamistoas kui ka ööklubides, mis on aga hakanud oma kerge kättesaadavuse ja odava hinna poolest erilist populaarsust koguma just noorte seas ning seda eelkõige pilvetõmbamisainena.

Poppersit tarvitatakse sissehingamise teel, mõju avaldub kohe ning kestab mõnest sekundist paari minutini. Kasutajal tekivad aurudest peapööritus ja pilvesoleku tunne, kasvab seksiisu - paljuski nagu alkoholi puhul. 

Küll aga on narkoteabeportaali narko.ee andmetel toime pahupoolelt teada, et kasutajad jäävad tihti haigeks, sest organismi võime end haiguste eest kaitsta on häiritud veel mitu päeva pärast poppersi tarvitamist. Ka on äkilise toimega aine kasutamine eriti ohtlik inimestele, kellel on probleeme südame, vererõhu ja immuunsüsteemiga. Lisaks tekivad mõnel kasutajal peavalud, pöörlemise ja kukkumise tunne ning erektsioonihäired. Kogemata alla neelamisel tekib tõsine mürgitus, nahale sattudes kõrvetab, tulega kokku puutudes süttib kergesti.

Teada on, et aine on muuhulgas levinud ka maailmakuulsate peoloomade seas - poppersit on kasutanud nii Demi Moore (kes mürgitusega haiglasse sattus) kui ka modell Kate Moss

Anna teada meie kommentaariumis, millised on sinu kokkupuuted poppersiga.

Kas purgikesest keemiliste aurude sissehingamine on Sinu meelest vastuvõetav viis lõõgastumiseks?