Eelmisel nädalal avaldati Andrew Nortoni poolt kirjutatud biograafia "Meghan Markle: Hollywoodi printsess", mis pakkus lugejale palju põnevaid avastusi naise värvikast elust. Ühe seigana meenutati kuningliku pruudi kohtumist Soome endise presidendi Tarja Haloneniga.

Markle on peale näitlemise aktiivne olnud ka ühiskondlikel teemadel, ta on ÜRO naisteorganisatsiooniga teinud koostööd alates 2014. aastast. Meghan on avalikult rääkinud naiste osalemisest poliitikas ja juhtimises. Organisatsioon loodab, et Markle jätkab enda ühiskondliku tegevusega ka kuningliku perekonna liikmena.

2014. aastal hakkas Tarja Halonen kampaania "HeForShe" (Mehed naiste eest - toim) matrooniks. Kampaania eesmärgiks oli poiste ja meeste julgustamine soolise võrduses teemadel aktiivsemalt kaasa rääkima ja naiste õiguste eest seismine. Halonen külastas selle raames ka ÜRO peakorterit USA-s, kus ta kohtus teiste hulgas ka Meghaniga.

"Ma kohtusin hiljuti Soome endise presidendi Tarja Haloneniga ühel ÜRO üritusel lava taga. Üks töötaja tuli Haloneni juurde ja uuris, kas too vajab midagi - vett, pastakat... nagu ikka sellistel üritustel kombeks on," kirjeldas Markle kohtumist.

"Naispresident küsis ainult ühte asja, nimelt huulepulka. Olla feminist, olla daam, olla president, olla naine ei tähenda stereotüüpsete soorollide vastu võitlemist, vaid hoopis selle teadmise omamist, et naine võib juhtida riiki ja samal ajal kanda ka huulepulka. Olla leivaema oma töös ja küpsetada leiba oma lastele kodus," kiitis Markle Haloneni.

Meghan peab feminiinsust ja sugude võrdust mõlemat tähtsaks omaduseks, ta on enda sõnul "uhke feminist ja naine".