Palee sõnul austatakse lahkunu soovi mitte matta teda sarkofaagi, mis temale ja kuningannale on ehitatud. Nimelt oli prints Henrik pea kogu abielu vältel solvunud oma naise peale, kuna too ei kohelnud tedaga endana võrdselt. Nädala pärast, 20. veebruaril toimub pere ringis matusetalitus, mille käigus pool tuhast puistatakse Taani vetesse ning pool maetakse lossihoovi.

Mees, kes oli lõpuni välja solvunud, et tema tiitel polnud kuningas, veetis enamiku enda elu viimastest aastatest Edela-Prantsusmaa veinimõisas, kuigi ametlikult oli tema elupaik siiski koos kuningannaga tolle residentsis. Henrik teatas juba eelmise aasta augustis, et ei soovi kuninganna kõrvale maetud saada, murdes niiviisi üle 400 aasta vanuse traditsiooni. Peagi pärast seda avalikustas palee, et mees on dementne ning jaanuari lõpus pidi ta katkestama riigivisiidi, kuna teda vaevas kopsupõletik ja -kasvaja. Täna hommikul saabusid tema pereliikmed paleesse kuningannat toetama ning ka lipud on lastud poolde masti.

Taani kuninglikul perekonnal ei ole küll poliitilist autoriteeti, ent tegu on ühe vanima kuningriigiga ning nad peavad enda uhkuseks just nimelt stabiilsust. Niisiis oli Henriku väljaütlemine, et teda ei maeta Margarethe kõrvale tõeline skandaal. Mees sündis 11. juunil 1934. aastal Edela-Prantsusmaal krahvi perekonda, ta abiellus tulevase kuningannaga 1967. aastal ning pidi seetõttu laskma end luterlaseks ristida.

Usuvahetusest hoolimata ei tundnud ta end Taani ühiskonnas kunagi koduselt. Meedia kritiseeris teda peatselt pärast abielu sõlmimist, kuna ta oli avalikult rääkinud, kuidas lastele laksu andmine on neile hea. 80ndate keskel teatas mees, et printsina peaks ta saama palka, mitte sõltuma kuninganna armust, kes ise küll palka saab. 15 aastat tagasi šokeeris ta taanlasi, kuna rääkis intervjuus avameelselt, kuidas ta tunneb, et ta on kodus kõrvale jäetud mitte ainult naise, vaid ka poja poolt. Nimelt vahetult enne seda oli toimunud uue aasta puhul välisdiplomaatide vastuvõtt, mida võõrustas kroonprints Frederik, kuna kuninganna oli murtud ribi tõttu haigevoodis.

“Mitmeid aastaid olen mina olnud number kaks. Ma olen selle rolliga rahul olnud, ent pärast nii mitut aastat Taanis ei taha ma hakata number kolmeks ehk mingiks igavaks lisaks,” kurtis mees. Teda aasiti prantsuse aktsendi tõttu ning ta ei mõistnud kunagi, miks reeglid sunnivad teda naise varjuks, mistõttu ei leidnud ta uuel kodumaal kunagi oma kohta.

20 aastat tagasi hakkas mees aga mässama. Pärast toda saatuslikku uue aasta vastuvõttu, mida võõrustas prints Frederik, lendas ta oma veinimõisa, misjärel pidi kuninganna hakkama oma abikaasat keelitama naasma, pärast mõnda nädalat mees naaseski. “Inimesed on harjunud, et prints Henrik on väike koerake, kes järel tolkneb ja kellele vahepeal antakse suhkrukuubikuke. Mu enesehinnang on hävitatud.” Kuigi meedia kritiseeris meest ja andis talle ka aasta suurima vinguja tiitli, hakkas rahvas seepeale pehmenema. Noored inimesed hakkasid teda tema mässamise pärast suisa eeskujuks seadma.

2013. aastal lindistas ta näiteks Taani popansambliga Michael Learns To Rock ühe pala, milles prints mängis klaverit. Mõni kuu pärast seda jäi mees ühes sõpradega kaamerate ette Kopenhaageni hipikommunis Christianias, mis on tuntud oma kanepimeelsuse poolest. Peagi aga riietus mees heategevusürituse tarbeks pandakostüümi. 2015. aastal teatas mees, et ei saa abikaasa 75. sünnipäeva pidustustel haiguse tõttu osaleda, kuigi kaks päeva hiljem oli ta juba Veneetsias turistide keskel. Taas oli meedia tagajalgadele aetud, ent fännid juubeldasid takka, kuna see on täpselt selline käitumine, mille pärast nad meest armastavad.

83-aastane kuningliku pere pea oli eelmise kuu lõpus sunnitud katkestama visiidi Egiptusesse, kuna arstid diagnoosisid mehel kopsupõletiku. Naasnud kodumaale avastasid Taani arsti, et Henrikul on vasakus kopsus ka kasvaja, mis oligi põletiku põhjustaja. Mees on veetnud viimased kaks nädalat haiglas, ent läks nüüd omal soovil koju, kuigi tema seisund on raske.