Vapustavalt nooruslik kolme lapse ema, teatas nüüd avalikkusele, et teda kimbutas hoopis müstiline haigus vertigo ehk pearinglushood.

Naist seganud tõbi toob kaasa tasakaaluhäired, peapöörituse ja südame läikimise. Mette-Marit seletas Norra raadiojaamale P3, kuidas ta piinles: “Kui ma pead natuke kiiremini pöörasin, oli selline tunne, nagu terve maailm liiguks. Hakkasin higistama ja süda läks pahaks. Olin veendunud, et olen varase menopausi lävel.”

Kroonprintsess rääkis, et haigushood tekkisid pärast suurema koormusega treenimist: “Olin eelmisel sügisel trenni osas erakordselt tubli, kasutasime programmi, mis muutus iganädalaselt.

Kuigi haigushood ei kimbutanud teda pidevalt ning nüüd paistab, nagu oleks kõige hullem möödas, võib see iga hetk tagasi tulla. Õnneks paistab, et hetkel tunneb Mette-Marit end hästi ning sai rahlikult perekonna seltsis pühi veeta.

Kroonprintsess, kes tollal töötas ettekandjana, tutvus enda tulevase abikaasaga 1990ndatel ühel muusikafestivalil, olles samal ajal ka üksikvanem. Ta abiellus kuninglikku perre 2001. aastal.

Ta on kodumaal ja maailmas austatud oma heategevusliku tööga – ta on olnud eriesindaja ÜRO AIDSi ja HIVi haru juures ning on seejuures ka Oslo rahvusvahelise kirikumuusikafestivali ja Norra skautide patroon.

Loe lähemalt ja vaata veel pilte Daily Mailist.