31. augustil 1997 sattus 36-aastane Diana koos sõbra ja armastatu Dodi Fayediga autoõnnetusse Pont de l’Alma tunnelis Pariisis. Õnnetuses hukkusid nii printsess, Dodi Fayed kui ka nende autojuht Henri Paul. Ainsana jäi ellu turvavööga kaitstud Dodi ihukaitsja Trevor Rees-Jones.

Printsess Diana 62-aastane õde Sarah sõnas värskes BBC dokumentaalfilmis "Diana, 7 Days": "Ta oli turvavöö kinnitamise osas religioosne. Miks ta küll tol õhtul seda ei kinnitanud? Ma ei saa seda kunagi teada."

Naise surma ümber ringlevad tänase päevani erinevad vandenõuteooriad ja näpuga on näidatud isegi kuningakoja poole. Briti politsei on juhtumit uurinud ka aastad hiljem ning 2008. aastal aset leidnud uurimine näitas, et turvavöö kinnitamata jätmine aitas nii Diana kui Dodi Fayed'i surmale kaasa.

Saatuslikul ööl pidanuks Dianat sõidutama tema isiklik autojuht Colin Tebbutt, ent rooli istus hoopis Henri Paul, keda on hiljem hooletuse ja purjutamise tõttu ka naise surmas otseselt süüdistatud. Süüdlasteks on peetud ka fotograafe, kes autot tunnelis jälitasid.

Sarah ütles dokumentaalfilmis, et oli maruvihane, kuid meedia kuulutas, et Diana sai vaid vigastada ja oodata on taastumist. "Oli kahetunnine vahemik ja ilmselgelt vestlesin ma teiste oma perekonna liikmetega ning sain teada, et ta ei jäänud ellu. Nende kahe tunni jooksul teatasid kõikide uudistekanalite ajakirjanikud, et ta sai vigastada, kuid oodata on täielikku taastumist. Ma ei tea miks, aga see ajas mind marru."

Diana vend Earl Spencer, kes viibis samal ajal Lõuna-Aafrikas, ütles väljaandele BBC, et pidas algselt õnnetust vaid "pisikeseks müksatuseks": "Mu õde Jane helistas mulle uuesti ja ütles, et olukord on väga tõsine, päriselt väga tõsine."