ERR toob vaatajateni 19. mail Londonis toimuva kuningliku laulatuse, otseülekanne algab ETV-s kell 13.

Sündmuse tunnistamisel on kuninglikud kõrgused ja meelelahutusmaailma vägevad ning briti meedia vahendab laulatust kogu maailmale. Otseülekannet Londonist kommenteerivad Margit Kilumets, Kai-Ines Nelson ning anglikaani kiriku asjatundja, õpetaja Gustav Piir. Toimetaja on Ulvi Pihel.

Ülekannet vahendavad ka ETV+ ja err.ee. ETV+is kommenteerivad pidulikku sündmust etiketi- ja kommunikatsiooniekspert, "Puudri show" saatejuht Tatyana Polyakova ja toimetaja Mihhail Malkin.

ETV kavas on laupäeval kell 20.15 dokfilm "Harry ja Meghan. Moodne armastuslugu".

19. mai 2018 on Suurbritannias pidupäev, sest prints Harry abiellub ameeriklanna Meghan Markle’iga. Selle pulmapeoga astub Briti kuningakoda suure sammu tulevikku, sest Windsori lossi uksi ei avata mitte presidentidele ja peaministritele, vaid kahele tuhandele tavainimesele. Dokfilmis tuleb juttu sellest, kuidas nii suurejoonelist pidu korraldatakse ning mis teeb Harry ja Meghani nii uuenduslikuks noorpaariks.

Kordus on ETV-s eetris 24. mail kell 15.25.

19. mai hilisõhtul kell 22:25 näitab ETV mängufilmi "Harry ja Meghani kuninglik romaan".

Auhinnatud Briti kino- ja telerežissööri Menhaj Huda mängufilm prints Harry ning Meghan Markley romantilisest armuloost esilinastub uue kuningliku paari pulmapäeval, 19. mail.
Film algab Botswanas, kus William ja Harry viibisid kunagi koos oma ema leedi Dianaga. Aastaid hiljem tärkab prints Harry ja filmitähe Meghan Markle’i armastus. Nende mõlema hinges on minevikuhaavad: Harryt painab ema enneaegne surm, Meghanit aga ema rassipäritolu. Võib-olla just minevik aitas neil sõlmida erilist hingesidet ja pani aluse muinasjutulisele armastusele.
Meghani osa mängib Parisa Fitz-Henley, kes on muuhulgas teinud kaasa sarjades "Kaardimaja", "Jessica Jones", "Lyke Cage" ja filmis "Sinilind". Prints Harryt kehastab Austraalia näitleja Burgess Abernethy, keda teame sarjadest "Tantsuakadeemia" ja "Kodus ja võõrsil".

Kordus on ETV kavas 21. mail kell 14.25.

ETV+ alustab kuningliku laulatuse teemaga juba 18. mail ja kell 19.10 jõuab ekraanile dokumentalfilm "Harry ja Meghan. Kuninglikud mässajad".

Kogu maailm ootab innukalt St George’i kabeli kirikukellade helinat, mis tähistavad prints Harry ja Meghan Markle’i laulatust 19. mail. Aimefilm annab ülevaate Suurbritannia kuninglike pulmade kõige üllatavamatest tavadest, viidates ühtlasi sellele, missugused neist on ajast-arust ja lausa alandavad, alustades sellest, kuidas noorpaar tohib avalikkuse ees vastastikust kiindumust näidata, ja lõpetades riietumisnormidega. Harry ja Meghan on näidanud end kogu Briti kuningliku ajaloo kõige tavatuma paarina. Saame osa kuningliku perekonna asjatundjate, endiste paleeametnike ja lähedaste sõprade intervjuudest, näeme põnevaid arhiivifilme ning -fotosid, mis paljastavad meile kuninglike pulmade saladused ja traditsioonid.

Kuningliku eriprogrammiga pakub ERR-ile konkurentsi ka Kanal 11.

Laupäeva hommikul kell 11.00 jõuab eetrisse "Meie ema Diana: tema elu ja pärand".

Värskelt valminud südamlik ja liigutav dokumentaalfilm varalahkunud printsess Dianast. Suurepärast naist meenutavad helgete mälestustega kõige lähedasemad inimesed. Nendeks on otse loomulikult Diana pojad William ja täna abieluranda sõudev Harry. Sõna saavad ka paljud pereliikmed ja sõbrad, kes pole peale Diana surma veel kordagi avalikkuse ees südant puistata saanud.

Kordus on Kanal 11 kavas samal õhtul kell 19.30.

Kell 12.30 algab ülevaatlik saade "Kutse kuninglikku pulma".

Kui 27. novembril 2017 kinnitati uudist, et prints Harry ja Meghan Markle abielluvad, vallandas see rahvusvahelise sündmuste ahela, mis tipneb viimaks muinasjutulise pulmapeoga. Sellal kui paar pulmadeks valmistub, käivad kulisside taga veel palavikulisemad ettevalmistused. Pulma tuleb kajastama tuhandeid ajakirjanikke, seda turvab tuhandeid politseinikke, välja tuleb valida orkestrid ja paarsada hobust paraadil osalema. Saade heidab täpsema pilgu pulmapaigale ja sinna saabuvatele külalistele, pruudikleidile, lilledele ja tordile, aga ka sellele, kuidas pidu avalikult tähistatakse.

Nagu ETV, teeb ka Kanal 11 otseülekande Inglismaalt, prints Harry ja Meghan Markle'i uhkelt pulmatseremoonialt algusega 13.30.

Kell 15.30 jätkub kuninglik programm dokumentaalfilmiga "Windsori kuningakoja naised".

Kahe-osaline dokumentaalfilm uurib Windsori kuningakoja reeglistikku ja etiketti, mis viimase sajandi jooksul on pidanud muutuste tuultes kaasaja olustikuga kohanema. Wallis Simpson, printsess Margaret, printsess Anne, Diana, Fergie, Sophie, Camilla, Kate - need on vaid mõned nimed, keda Windsori naistest nimetada. Nii mõndagi, mis sinivereliste seas oli sada aastat tagasi tabu, reeglitevastane ja rangelt keelatud, on tänaseks lubatud. Nõnda pääseb kuningakotta ka juba ”tavalisi naisi”. Kahe-osaline dokumentaalfilm uurib Windsori kuningakoja reeglistikku ja etiketti, mis aegade jooksul on pidanud muutuste tuultes kohanema. Wallis Simpson, printsess Margaret, printsess Anne, Diana, Fergie, Sophie, Camilla, Kate - need on vaid mõned nimed, keda Windsori naistest nimetada. Nii mõndagi, mis sinivereliste seas oli sada aastat tagasi tabu, reeglitevastane ja rangelt keelatud, on tänaseks lubatud. Nõnda pääseb kuningakotta ka juba ”tavalisi naisi”.

Kordus on Kanal 11 kavas samal õhtul kell 23.20.

Kell 17.30 viiakse filmiga "Tõeline Tuhkatriinu lugu" fookus korraks ümber Taani kuninglikule perekonnale.

Eluloolistel faktidel põhinev romantiline film, mis jutustab ühe täiesti tavalise tüdruku teekonnast kuninglikku õukonda. Austraalia tüdruk Mary ja Taani kroonprints Frederik tutvusid ja armusid aastal 2000 toimunud Sidney olümpiamängudel. Paar hoidis oma suhet alul saladuses, kuid nagu meile kõigile teada, on Maryst saanud tänaseks Taani printsess.

Kuningliku maratonpäeva lõpetab kell 21.00 eetrisse jõudev 12 Oscarlie nomineeritud ajaloodraama "Kuninga kõne".

Lugu mehest (Colin Firth), kellest sai kuningas George VI, kuninganna Elizabeth II isa. Pärast seda, kui tema vend Edward (Guy Pearce) troonist loobub, tõuseb George, hüüdnimega Bertie, vastu tahtmist Ühendatud kuningriigi etteotsa. Bertie, kes kannatab kogelemise all ning keda ei peeta sugugi vääriliseks kuningaks, saab abi Lionel Logue’ilt (Geoffrey Rush), ebatavaliste võtetega kõneterapeudilt. Ootamatute kõnetehnikate ja ebatõenäolise sõpruse abil leiab Bertie kindla hääle ning viib riigi söakalt sõtta.

TV3 kuningliku pulma kajastus on veidi tagasihoidlikum

TV3 poolt kajastavad kuninglikku pulma "Seitsmesed" ning kohapealt teeb reportaaži reporter Anna-Maria Veidemann-Makko. Esimesed lood on eetrisse läinud juba nädala esimeses pooles ja kindlasti tasub silma peal hoida ka "Seitsmeste" veebilehel www.uudised.tv3.ee.