Kuninganna Elizabeth II nõbu Kenti printsess Michael ilmus lõunasöögile, kandes rinnas mustpea büsti kujutavat prossi. Kui pildid printsessist avaldati, vallandus rassismisüüdistuste laine. Printsessile heidetakse ette orjapidamist julgustava ehte kandmist ning teistsuguse nahavärviga inimese eksootiliseks pidamist.

Printsess ise ei ole sel teemal sõna võtnud ning ei ole teada, kas ta prossi kandmisega just sellist signaali välja anda tahtis või oli tegu tahtmatu aksessuaarikandmisega. Küll aga pääseks printsess apsust puhtama nahaga, kui ta poleks varasemalt silma paistnud rassistlike väljaütlemistega. 2004. aastal käskis ta New Yorki restoranis einestades grupil mustanahalistetl "tagasi kolooniasse kobida".

Mõned kuud pärast restorani intsidenti ei vabandanud printsess oma keelekasutuse eest, vaid õigustas enda käitumist ning sai maha veelgi imelikemate repliikidega. "Mul pole mustanahaliste vastu midagi, ma olen isegi aafriklast teeselnud, aga kuna mul on heledad silmad, siis keegi ei uskunud mind," sõnas printsess.

Teadupärast on Harry kihlatu Meghan Markle'i ema mustanahaline ning seetõttu ongi kuningliku perekonna tegemisi jälgivad inimesed eriti pahased, et printsess säärast ehet kandis.