1. Kuninganna on esimene, kes rõõmusõnumit kuuleb. Siiski oma esiklapse ehk prints George’i sündides rikkusid värsked vanemad reeglit ning hoopis helistasid vastsele vanavanaemale. Lisaks saab avalikkus kure külaskäigust aimu tänu Buckinghami palee ees olevale teatele, tollal kasutasid Kate ja William aga tänapäevasemat vahendit ning andsid rõõmusõnumi edasi Twitteri vahendusel.

2. Enne teadetetahvlile pandud sõnumit hõigub uudist aga käskjalg, kes on seda samuti teinud ka prints George’i ja printsess Charlotte’i sünni puhul. Tegu on traditsiooniga keskajast, mil enamik inimesi ei osanud lugeda ega kirjutada.

3. Kodusünnitus pole mitte tabu, vaid norm. Kuninganna Elizabeth II sünnitas kõik enda neli last Buckinghami palees. Tema minia printsess Diana eiras aga tava ning printsid William ja Harry sündisid haigla privaattiivas. Kate on kahel varasemal korral järginud Diana eeskuju, ent otsustas peagi ilmavalgust nägeva pisibeebi siia ilma tuua vanade traditsioonide kohaselt ehk Kensingtoni palees.

4. Nagu sovjetiajal ei või ka kuningliku pere meesliikmed osaleda enda järeltulijate sündimise juures. Reegel kehtis kuni prints Charlesini, ent prints William on järginud tänapäevast tervisliku perekonna mudelit ning on ise enda võsukesi sünnitustoas tervitanud.

5. Ämmaemandad, kes sünnitust vastu võtavad, peavad vanduma, et nad ei kõnele toimunust mitte midagi. Printsess Charlotte'i sünni juures oli Kate'il näiteks kolm abilist, kes peavad oma mälestused endale hoidma.