Äsja ehitati majakesse Philipi valvsa silma all uus köök. Oma päevi täidab mees lugemise, maalimise, kirjade kirjutamise ja sõprade võõrustamisega.

"Talle meeldib lugeda asju, mida ta kogu elu on tahtnud lugeda. Ta teeb seda, mida tahab, keegi ei ütle talle, kus ta olema peab ja mida tegema peab. Samuti ei käi tal pidevalt enam fotograafid järel," sõnas üks mehe tuttav väljaandele.

Elisabeth ei saa oma abikaasaga väga palju aega veeta, kuna täidab seni kuninglikku esindusrolli. Kuninganna on samuti juba auväärses vanuses ja seetõttu on ta oma töökoormust vähendanud.

"Kuninganna arvab, et prints on oma puhkuse ära teeninud. Ta teab teda väga hästi. Kui ta oleks jäänud pikemalt esindusrolli, siis oleks ta pidanud endiselt mööda maailma koos kuningannaga reisima. Elades tagasihoidlikus majakeses Sandringhami villa aladel on ta piisavalt kaugel kärast, et korralikult lõõgastuda," sõnas perekonnatuttav.

Lähedaste sõnul on kuninglik paar uue elukorraldusega ära harjunud, kuid kuninganna siiski igatseb oma abikaasat. Paar on traditsiooniliselt alati söönud koos hommikust, nüüd einestab Elisabeth aga üksi ja teda on harva enne lõunat palees näha.

Philipit abistab majakeses neli töötajat, kuid printsi soovil kannavad nad kõik tavainimese riietust.