Kuigi kriitika vahepeal vaibus, siis nüüd on skandaal uuesti täies hoos – selle asemel, et kogu perega möödunud nädalal aset leidnud Commonwealth Day jumalateenistusel osaleda, tabati prints William hoopis Austrias puhkamas. Miks aga prints Williami puhkusest sedavõrd suur pahameeletorm kerkis?

Publik toob ära seitse põhjust:

1. Jaanuaris teatas prints William, et aasta 2017 suvel jätab ta oma töö päästepiloodina ja asub igapäevaselt tegelema kuninglike kohustustega. Juba siis üllatusid paljud, sest Kate ja William on tuntud selle poolest, et käivad haruharva väljas ja meedia peab arvet rohkem selle üle, milliselt ürituselt nad jälle puudusid. Seega oleks olnud igati loogiline, et kuninglikke kohustusi täitma asuv prints oleks osalenud Commonwealth Day jumalateenistusel.

2. Paraku valis prints hoopis puhkuse. Ja see polnud perepuhkus, vaid lõbureis! Tõik, et prints jättis oma kauni kaasa ja lapsed koju, tekitas paljudes erilist pahameelt. Tulevane kuningas tabati sõpradega suusatamast, seejärel pildistati teda alkoholi tulvil laua ääres hoogsalt lõunatamas. Hiljem käis prints sõpradega õhtusöögil ja siis filmiti teda ajal, mil ta ööklubis üksi tantsis või õigemini naljakaid liigutusi tegi.

3. Kuid see polnud sugugi kõik – lõunalauas istusid kaks blondiini, kes töötavad peenes ööklubis teenindajatena. Üks nendest 24aastane Austraalia modell, kelle Instagram on tulvil poolalasti pilte. Mitte just kõige sobivam seltskond tulevasele kuningale, kellel kodus kaks last ja kaunis naine...

4. Kogu loo teeb iroonilisemaks see, et prints Williami onu Andrew, kes elab Austrias samas kandis oma 13 miljonit naela maksnud villas, lendas esmaspäeval jumalateenistuse ajaks Londonisse, sel ajal kui tema vennapoeg öötundidel klubis tuuleveskit imiteeris.

5. Prints William ei peatunud lõbureisi käigus oma onu Andrew juures, vaid veetis aega luksuslikkus hotellis Cordee Des Alpes, kus tema ja ta sõprade käsutuses oli toretsev penthouse "Cordelette", mis sisaldab viite magamistuba ja väikest kino. Üks öö sellises luksuses maksab kenakese summa ehk 3000 naela – veel üks seik, mille peale maksumaksja kulme kergitab.

6. Kogu loole ei tule kasuks ka see, et Catherine pole oma elus päevagi tööd teinud. Seda on tulevasele kuningannale ka pikalt ette heidetud. Catherine kannab õelate reporterite poolt pandud hüüdnime Duchess Do Little ja William on saanud nimeks Prince Workshy (Hertsoginna Väheteen ja Prints Tööpelglik).

7. Ajakirjandus on avaldanud ka selle, kui paljusid üritusi Briti kuningliku perekonna liikmed eelmisel aastal kokku väisasid. Esimesel kohal oli kuninganna Elizabeth II, kes lisaks oma igapäevatööle käis kokku 332 üritusel. Teisel kohal oli 95aastane prints Philip, kes külastas 219 üritust. Sel aastal 35aastaseks saav prints William oli seotud kõigest 188 üritusega.

Samas kaotas kuninganna oma vabaduse kõigest 25aastaselt, kui tema isa, kuningas George VI aastal 1952 suri, ja asus kahe väikese lapse emana kandma krooni rasket koormat. Räägitakse, et kuninganna on lubanud prints Williamile rohkem vabadust. Ta teab, et kui prints kord troonile tõuseb, muutub mehe elu kardinaalselt. Iseasi, kuidas kuninganna sellesse ulakasse nädalavahetusse suhtub.