EFFE on Euroopa Festivalide Liidu poolt ellu kutsutud rahvusvaheline festivalide platvorm, mida ühendavad kunstile pühendumine, euroopalikud väärtused ja kogukonnad. EFFE märgistus tunnustab festivalide silmapaistvat kvaliteeti.

Treff festivali kunstilise juhi Vahur Kelleri sõnul tuli tunnustus tänu kauaaegsele teatritöötajate ja festivalikorraldajate panusele. „Oleme väga rõõmsad! Treffi teemegi ju väga heal tasemel ning on hea meel, et seda on ka sellisel moel märgatud. EFFE märgistus annab Trefile kindlasti juurde rohkem kõlapinda ka väljaspool Eestit,“ lisab Keller.

Märgistuse saamiseks esitasid sajad festivalid üle Euroopa vastava taotluse, mida hindasid Euroopa Festivalide Liidu poolt määratud kohalikud eksperdid. EFFE märgistusel on kolm kriteeriumit: kunstiline pühendumus, kogukonna kaasamine ja festivali rahvusvaheline ja ülemaailmne suunitlus.

Sellist kvaliteedimärgistust antakse välja esimest korda. EFFE Label 2015-2016 said 31 riigi sündmused. Trefi kõrval pälvisid EFFE märgistuse veel 23 Eesti festivali, näiteks PÖFF, Viljandi Pärimusmuusika Festival, HeadRead ning Jazzkaar.

Üheksas Tallinn Treff Festival toimub 4.–7. juunini Tallinna vanalinna teatrisaalides. Festivalil etenduvad 23 visuaalteatrilavastust üle maailma, peaesineja on Ville Walo trupi WHS ja Sungsoo Ahn Pick-Up Groupi lavastus „Topeltpilt”, mis etendub 6. juunil Vene teatris.