Näitusel on eksponeeritud 3.erinevat joonistuste seeriat – valik töid Põhjamaa kaljudest, Naelterand ning linnavaated Rooma lähistel asuvast väikelinnast Mazzano Romano.

Viimane seeria on eriti üllatuslik, sest kunstnik on liikunud oma traditsioonilisest maastikuvaadetest edasi linnavaadeteni, kuid tuues seda meieni endiselt temale omases soojas, koduses võtmes.
Mazzano Romano on väike kaljune linnake Rooma lähistel, kus kunstnik 2013. aastal elas ja töötas terve kuu, veetes enamuse ajast väljas visandades ning sedasi Rooma ja teiste väiksemate vanade Itaalia linnadega tutvust tehes, vanalinna motiive visandades ning Mozzano Romanot portreteerides.

Uno Roosvalti, võibki pidada meie traditsioonilise maastikumaali nurgakiviks, kuid vanamesiter suudab üllatada uudsete motiivide kasutuselevõtuga nagu seerias Naleterand, “mis sai alguse kui jäin vaatama roostetanud naelte hunnikut kamina põhjas. See erinev faktuur ja tonaalsus lihtsalt äratas huvi. Hiljem kasutasin seda naeltemustrit oma rannamotiivides” sõnas autor.

Uno Roosvalt on sündinid 1941. aastal Tallinnas. Teda peetakse Eesti traditsioonilise maastikumaali juhtfiguuriks. Ta on õppinud Tartu Kunstikoolis ning Eesti Riiklikus Kunstiinstituudis ning olnud pikka aega Eesti Kunstiakadeemia õppejõud, sh maalikateedri juhataja ja dotsent.

Näitust saab Tam Galeriis vaadata septembri lõpuni
Tam Galerii on avatud T-L kella 12-18.00