Lavastus põhineb mustkunstnike Meelis Kubo ja Charlekase isiklikel kogemustel oma ametis, mis tegelikult piirneb elustiiliga, sest trikke harjutatakse ka õhtul väljas käies ning kodus vaadatakse lavapartneritest loomade järele, kes on pereliikmete eest. Esinemisteks valmistumine, lavapartneritest loomad ning publiku reaktsioonid on vaid mõned näited sellest, millest lavastuses juttu tuleb.

„Päris sellise nurga alt ei olegi minu teada varem mustkunstnike argielust räägitud, isegi maailma mastaabis mitte,“ ütleb Meelis Kubo. „Samas, reality show see ikkagi ei ole – pigem on žanr comedy magic, “ täiendab üks lavastajatest, Paavo Piik. Lavastusmeeskonda kuuluvad veel Paul Piik ja Henrik Kalmet.

Meelis Kubo on mustkunstiga tegelenud kümmekond aastat, teinud koostööd mitmete teatritega (Eesti Draamateater, Nukuteater, lähiajal ka Tallinna Linnateater) ning võitnud preemiaid mustkunsti meistrivõistlustel nii Eestis kui välismaal. Charlekas ehk Karl Eelmaa on väidetavalt mustkunstnikuna sündinud, ehkki tagasihoidlikuks jäädes ütleb ta oma mustkunstniku-karjääri pikkuseks olevat 15 aastat, kooliks targad raamatud ja praktika karmidel tänavatel.

Kinoteater on Lavakunstikooli 25. lennu kasvandike Paavo Piigi, vendade Kalmetite, Diana Leesalu jt ümber koondunud rühmitus, mis hakkas hoogu sisse saama 2011. aastal. Toona hakati katsetama eestikeelsed stand-upi ehk „Püstijalukomöödiaga“ projektruumis März, kust endalegi ootamatule publikumenule vastu tulles liiguti Sõpruse kino suurde saali. Selle käigus lõpetasid paljud asjaosalised Lavakunstikooli ja asusid põhikohaga tööle Tallinna Linnateatrisse; muuhulgas said käigupealt tuntuks vennad Kalmetid. Sarnane saatus tabas ka Kinoteatri järgmist tükki, noorte vallaliste naiste elust Eestis rääkivat „Võidab see, kellel on kõige hullem mees“ Piret Krummi ja Katariina Tammega, mille hiljuti salvestas ETV meelelahutustoimetus.

„Kaota mu naine ära ehk mis tunne on olla mustkunstnik“ on planeeritud oktoobrist Kanuti Gildi SAALi, kus Kinoteater korraldas möödunud hooajal menukat poliitaktsiooni Manifest. Lavale astuvad mustkunstnikud Charlekas ja Meelis Kubo, lavastavateks taustajõududeks on Paavo Piik, Paul Piik ja Henrik Kalmet.