Tegu pole mustkunstietenduse ega ka tavalise stand-up’iga, pigem kuulub lavastus žanrisse comedy magic, kus saab nii nõidust kui ka nalja. „Lavale astuvad Meelis Kubo ja Charlekas ehk Karl Eelmaa jagavad publikuga oma ameti tagamaid - ameti, mis on tegelikult nende elustiil, sest trikke harjutatakse ka õhtul väljas käies ning kodus vaadatakse pereliikmetest loomade järele,“ ütleb üks lavastajatest, Paavo Piik.

„Igal juhul saab vastatud palju küsimusi, mis publikul tavaliselt mustkunstnike kohta tekivad. Näiteks: kuidas ta seda trikki teeb? Mis on maailma vanim trikk? Kuidas pekkiläinud trikist välja tulla? Kas publikust võetavad vabatahtlikud pole tõesti kokku lepitud? Mis värk nende loomadega üldse on? Kas tuvid kõike täis ei lase? Mitu jänest tal on? Ja mis kõige tähtsam – mis mustkunstnikul tegelikult varrukas on?“ täiendab Meelis Kubo.

Meelis Kubo on mustkunstiga tegelenud kümmekond aastat, teinud koostööd mitmete teatritega (Eesti Draamateater, Nukuteater, lähiajal ka Tallinna Linnateater) ning võitnud preemiaid mustkunsti meistrivõistlustel nii Eestis kui välismaal. Charlekas ehk Karl Eelmaa on väidetavalt mustkunstnikuna sündinud, ehkki tagasihoidlikuks jäädes ütleb ta oma mustkunstniku-karjääri pikkuseks olevat 15 aastat, kooliks targad raamatud ja praktika karmidel tänavatel.

Peamiselt Lavakunstikooli 25. lennu kasvandikest tuumikuga Kinoteater on sõprade rühmitus, kes teeb teatrit väljaspool teatrit. 2011. aastal alustati lavastusega "Püstijalukomöödia", milles vennad Kalmetid, Jörgen Liik ja Kaspar Velberg naerutasid publikut eestikeelse stand-up'iga. Eelmisel hooajal toimus poliitilis-teatraalne "Manifestide" sari ja mängiti Piret Krummi ja Katariina Tamme pihtimuslikku estraadi "Võidab see, kellel on kõige hullem mees".

„Kaota mu naine ära ehk mis tunne on olla mustkunstnik“ etendused toimuvad 11., 12. ja 31. oktoobril, 24.-26. novembril ning 2.- 4. detsembril 2014 ning 24.-27. jaanuaril 2015 algusega kell 19.30 Kanuti Gildi SAALis. Käesoleva aasta etenduste piletid on välja müüdud, küll aga on saada pääsmeid jaanuarikuu etendustele. Piletid on müügil Piletilevis.

Kinoteater tänab Kultuurkapitali ja kõiki toetajaid, kes aitasid lavastuse valmimisele kaasa Hooandjas.