Sihtasutus Tallinn 2011 eestvedamisel toimuv TrammarT avab elamustee Kadriorust Kalamaja kaudu Koplisse. TrammarT marsruudil on väljas ka reklaamikampaania, mis julgustab pealinlasi avastama trammiliinile jäävaid kultuuriasutusi. Festivali eeskujuks on Helsingis juba 20 aastat edukalt toimiv Kunstide Öö, mille külastajate arv ületab 100 000 piiri. TrammarT1 avalöök toimub laupäeval, 16. mail Kadrioru pargis Trammipargi puhkpilliorkestri saatel.

TrammarT teeb koostööd kultuuriasutustega, mis asuvad Kadriorust Koplini suunduva trammiliini 17 kilomeetri ääres. Korraldajad näevad linnakultuuri esinemist kõikjal: muuseumides, kultuurikeskustes, kõrtsides ja isegi linnasaunas. Kuna paljudele lastele on juba üksnes trammisõit elamus, siis programmi koostades on mõeldud ka lastele ja peredele.

 „Asja mõte on väga lihtne. Tallinn on ajalooliselt kogum erinevatest küladest - nagu Sitsi, Karjamaa, Sibulaküla jpt, aga inimesed kipuvad ikka ringlema vaid oma „asumis" ja vanalinnas, siis peaks kunstitramm vähemalt Kadrioru-Kopli suunal olema heaks võimaluseks ja julgustuseks, et  tutvuda, mis toimub mujal Tallinnas," märkis projekti kunstiline juht ja ajalehe KesKus peatoimetaja Juku-Kalle Raid. „Balti Jaamast Kopli poole mõeldes olen ikka inimeste seas teatud ksenofoobiat täheldanud: inimesed justkui pelgaks kõike seda, mis Kalamajast Sitsi ja Kopli suunas jääb. Tegelikult jääb palju huvitavaid, häid ning ajalooliselt ja ka tänaselt põnevaid asju."