Lisaks võis teatrimajas ringi jalutades pidevalt ehmatada - maas vedelesid laibad, maskides surmtõsiste ilmetega noored tardusid suvalistel hetkedel fuajees miimideks.

Hetkel, mil seda aga kõige vähem võis oodata, astus nurga tagant välja helesinine elevant, kuldsed tähekesed peal. Kaks inimest olid hiiglasliku kostüümi sisse pugenud ning elukas kulges aeglaselt edasi.

Ja ettevaatust! Laiba peale astumine oli Rakvere teatrimajas ka täiesti reaale - grupp noori räpaka välimusega näitlejaid võtsid sisse vägivaldseid poose. Korraga vedeles keegi trepil, siis eemaldusid zombie-laadsed tegelased aegluubis eelmale. Kellel nina verine, kellel paljas kõht tahmaga koos.

Kohal oli ka kultuuriminister Laine Jänes, kes istus Rakvere teatrikohvikus ühes lauas Vanemuise teatri vanema põlvkonna näitlejatega. Küllap oli Jänesel teatrirahva hulgas tuttavaid nägusid palju, sest kultuuriminister on ka ise suur teatrisõber. „Endlas ja Ugalas olen päris palju käinud ja Vanemuisest ma ei räägigi, see on mu koduteater," sõnas Jänes hiljem intervjuus DelfiTV-le.

Näitlejad jälgisid ülekannet ekraanidelt, mis olid paigutatud laudadega täidetud ruumidesse. Kuna Rakvere teatris käimas olev ETV salvetus nägi ette ka meeleolukaid peostseene, siis tekkisid peagi laudadele ka šampanjapudelid, mida asuti lahti koukima. Teatrikohviku lagi sai pihta nii mõnegi ulja korgiga. Ikka ilusa teatripäeva terviseks!

Pärast ametliku salvestuse lõppu läks pidu edasi Rakvere teatri väikeses majas. Peoseltskonna ümberkolimisest teada andev Üllar Saaremäe jumalik hääl mikrofonis teavitas ühtlasi ka sellest, et teatrirahvale on reisiks tekitatud üks eriline transpordivahend - spetsiaalne suitsetajate buss pidi nikotiinisõbrad kopse säästmata uude sihtkohta viima.