Esimest korda Ameerikas viibiv Märt ütles, et vastu on võetud teda ülevoolavalt ja muljed on tal toredad. Samas tõdes ta, et muudkui linastustel ja vastuvõttudel käimine on väsitav: “Mul on endal juba arvestus sassis, et mis on ametlik ja mis ei ole. Ma ei oska enam mingit arvestust pidada.”

“Inimesed on siin väga teistsuguse mentaliteedi ja olemisega kui me oleme harjunud, nii et vestlust üleval pidada ei ole üldse keeruline. Küsimusi on palju, nad on jutukad ja tunnevad asja vastu huvi. Siin on vestlus hästi kiiresti tuure koguv. Kuna filmi konteksti siinsed inimesed ei tea, siis nad uurivad, et miks miski sündis selles filmis, miks miski nii on, nagu ta on.”

Suure galaõhtu eel tunnistas Märt Avandi aga, et “Vehkleja” võitu ta ei usu. “Mul ei ole sooja ega külma. See võib tunduda ebausutav, aga ma tõesti suhtun sellesse külmalt. Mis see mulle ikka annab? Siinolek on juba piisav võit!”

Kuidas peab Märt vastu suurele ajavahele, millist Hollywoodi staari loodab ta galal kohata ning millisele konkurendile annaks tema võõrkeelse filmi Kuldgloobuse — vaata videot!