“Ütleme, et nii nagu eelmisel aastal “Mandariinide” puhul sai räägitud, siis tegelikult kümnete filmide hulgast viie hulka pääsemine oli ka võit “Vehkleja” jaoks. Nii seda peabki võtma, et pisikene Soome-Eesti film jõudis nii kaugele. Sama lugu on ka Oscaritega, et ta üheksa poolfinalistit hulka on juba jõudnud. Tuleb nüüd pöidlad pihku võtta, et kui 14. jaanuaril loetakse edasipääsenute nimed ette, et ta ka viimase viie hulka on jõudnud,” kommenteeris Kaare.

Tema sõnul polnud “Sauli poja” võit üllatav, sest alates Cannes’i filmifestivalist saati on ungarlaste filmile pikka edulugu ennustatud.

Filmiekspert usub, et“Sauli poeg” ja “Vehkleja” võivad taaskord vastamisi minna ka Oscarite jagamisel, sest üldjuhul esineb akadeemikute hulgas palju laisku inimesi, kes valivad nominentideks samad filmid, mis Kuldgloobustel. Lisaks kiidab ta lavastaja Klaus Häro ning kogu “Vehkleja” tiimi promotööd LA-s: “See film ei ole nähtamatuks jäänud suuresti tänu Kuldgloobustele kampaaniale. Kõik lootused on olemas, et film pääseb üheksa hulgast viie hulka.”

Mida ennustab Kaare aga Leonardo DiCapriole? Kas Kuldgloobustel võidutsenud näitleja pälvib lõpuks ka oma kauaihaldatud Oscari?

“Tahaks ju loota! See oleks igati teenitud auhind, kui ta selle kätte saaks. Ta on aastaid teinud väga head tööd ja väga tublisid valikuid, et temast ei saanud “Romeo ja Julia” ning “Titanicu” järel sellist teismeliste iidolit. Ta läks oma rada pidi ning tegi huvitavaid ja tõsiseid valikuid — tänu sellele on tal absoluunte kollektsioon tipplavastajatest, kellega ta koostööd on teinud.”