Sarjas panevad teadusliku taustaga eksperdid vallalistest inimestest kokku kolm kõige paremini sobivat paari, mis tähendab, et kõik osalejad kohtuvad oma tulevasega esimest korda iseenda pulmas ning proovivad seejärel neli nädalat kestva sotsiaalse eksperimendi käigus, kas selliselt korraldatud abielu sobib ideaalse paarilise leidmiseks.

Sarja eksperdid psühholoog Kärt Kase, kultuurantropoloogia doktor Aimar Ventsel ja seksuoloog Mare Pruks koostasid ühise otsuse alusel kolm kõige paremini kokku sobivat paari, kes sarjas televaatajate ette astuvadki. "Abielus esimesest silmapilgust" toob TV3 eetrisse kirge, põnevust, romantikat, emotsioone, tõelist draamat ja loomulikult armastust. Eksperiment algab vallaliste tutvustamisega, järgnevad uhked pulmad, mesinädalad ning jõutakse ka argipäevani.

"Abielus esimesest silmapilgust" on nelja aasta eest Taanist alguse saanud telesari, mida on tänaseks edukalt toodetud enam kui viieteistkümnes maailma riigis, näiteks ka Norras, Soomes, Lätis, Leedus, USAs, Austraalias, Hispaanias ja Venemaal.