"Ta on üks lahedamaid filme, mida Tallinnfilm tootis 80ndatel," on Lokk veendunud. "Toona tehti väga vähe ja väga harva oma olemuselt vabasid filme. Selle igast kaadrist õhkub enneolematult vaba olemine," leiab ta. Juba näitlejate ansambel oma koosluses filmilindile jäädvustatuna on Loki meelest väärtus omaette (filmi peaosades mängivad lisaks Lembit Ulfsakile veel Tõnu Kark, Maria Klenskaja, Kaie Mihkelson, Ülle Kaljuste jt.).

Lokk kiidab stsenaristi ja režissöör Valentin Kuiki asemel lavastajarolli asunud Lembit Ulfsakit kui hea filmitunnetusega multitalenti. "Tema materjal oli sedavõrd sarmikas ja võluv," sõnas Lokk.

Lembit Ulfsak oli „Keskea rõõmude” ajaks saanud näitlejana suure filmikogemuse: 40-aastane näitleja oli jõudnud mängida enam kui 30 mängufilmis, mille hulgas olid suurel Venemaal hittideks saanud teosed "Legend Ulenspiegelist" ja "Kapten Granti lapsed".

Filmis suunduvad kaks abielupaari ja üks vallaline naine kahe autoga Tallinnast Lõuna-Eestisse imearsti ja sensitiivi Nigula juurde. Filmi peategelased on jõudnud keskikka ja lähenevad juba 40. eluaastale, kuid sisemist rahuldustunnet pole neil kellelgi. Paljud unistused ja soovid ei ole täide läinud, nad tunnetavad häirivalt tänapäeva elu pidetust ja pinnapealsust. Reisil puutuvad nad kokku erinevate inimestega. Vaatajate ees avanevad erinevad tüüpkarakterid nende elukäsitluse ja tõekspidamiste kaudu.

"Keskea rõõmud" on Delfi TVs nähtav kuni laupäeval kella 10ni hommikul, mil järjekord jõuab "Ukuaruni" (Tallinnfilm 1973). Filminädalavahetuse lõpetab "Ma pole turist, ma elan siin" (Tallinnfilm 1988), mis on nähtav kuni esmaspäeva hommikuni.

Iga filmi eel saab Delfi TVs ja Publikus näha intervjuusid filmiga seotud inimestega – kaamera ees meenutavad Ulfsakit ning filmi valmimist PÖFFi peakorraldaja ning "Keskea rõõmude" toimetaja Tiina Lokk, "Ukuaru" naispeaosatäitja Elle Kull ja "Ma pole turist, ma elan siin" režissöör Peeter Urbla.

Filmid on nähtaval nii Publikus, Delfi esilehel kui ka Delfi TV keskkonnas.