Lustakas erisaade uurib, kuidas nad filmi sattusid, mida mäletavad võtteperioodist, milliseks kujunes nende elu vahetult pärast filmis üles astumist ja millega tegelevad nad tänapäeval.

“Eks ta oli pigem lõbus suvelaager laste jaoks ja vähem tõsine filmi tegemine. Muidugi ta oli lõbus ja tore ja elu käis. Täiskasvanud jõid viina ja lastele tegi see nalja,” meenutab Mihkel Raud menuka lastefilmi “Nukitsamees” võttepäevi.

Ülari Kirsipuu mängis “Nukitsamehes” ühte peategelast Kustit: “Seda sarvede viilimist tehti kaksteist tuublit. Ma mäletan, ma viskasin lihtsalt muru peale pikali ja pea käis ringi ja totaalselt paha oli olla”.

Lisaks neile jagavad oma lustakaid mälestusi ka Jüri Makarov filmist “Mehed ei nuta”, Paul Oskar Soe filmist “Ruudi”, Vladislav Koržets filmist “Viini postmark” jpt. Samuti leiab saates aset ka emotsionaalne kohtumine, kui esimest korda pärast võtteid kohtuvad filmis “Arabella, mereröövli tütar” mänginud Arabella ehk Inga-Kai Polonski ja tema filmi-isa Taaniel Tina ehk Lembit Peterson.

Meeleolukas erisaade “Eesti filmilapsed” on Kanal 2s täna õhtul kell 20.00, kohe pärast “Reporterit”.