Kaheksa päeva tagasi kerkis Kersti Kaljulaidi kui võimaliku presidendikandidaadi nimi esimest korda laiema avalikkuse ette. Kaks päeva hiljem nimetasid riigikogulased ta kandidaadiks ning esmaspäeval valiti ta meie uueks riigipeaks.

Senistes avalikkusele tehtud ülesastumistes on Kersti Kaljulaidilt küsitud eelkõige selle kohta, milline riigipea temast saab ning mis on tema peamiseks ülesandeks. Radar otsustas uurida temalt endalt ning 12 inimeselt, kellega meie uus riigipea oma eluteel kokku puutunud, milline inimene ta on - milline õde ja klassiõde, milline sõber ja kolleeg.

"Mäletan hästi, et me olime kaks paksude prilliklaasidega last meie klassis," meenutab akadeemikust klassivend Tarmo Uustalu.

"Mina oli 11. klassi poiss, tema 9. klassi tüdruk ja esimene märk tema andekusest oli see, et ta teadis puhtalt juba siis 11. klassi keemiat. Teadis võrrandeid eest- ja tagurpidi," meenutab Toomas Armulik, kellega Kersti kooli ajal Tallinna Noorte Loodussõprade Majas tutvus ning hiljem üheskoos Tartu Riiklikus Ülikoolis bioloogiat tudeeris.

"Kui tema peaks Putiniga kokku puutuma, siis ta lõdvaks ei löö. Paneb nii, et sädemed löövad!" on matemaatik Peeter Lorents veendunud.

Miks pidas tunnustatud mõtleja ja kirjanik Valdur Mikita meie uut presidenti legendiks juba ülikooliajal, kuidas kujunes meie uue riigipea teadlasetee koos tunnustatud akadeemikute ja professoritega ning kas ta teeb vahet näiteks Brad Pittil ning George Clooney'l, vaata täna õhtul kell 20 Kanal 2 saatest Radar.