Iga-aastane teatrifestival Draama toimub sel aastal 1.-7. septembrini Tartus. Kuraator koos oma meeskonnaga, kuhu kuuluvad Maarja Helena Meriste, Priit Põldma ja Kaarel Kuurmaa, valisid põhiprogrammi järgmised kaheksa lavastust: Ingomar Vihmari "Külaline" (Eesti Draamateater), Lembit Petersoni "Ma olen tuul" (Theatrum), Alo Kõrve "Neli aastaaega" (Tallinna Linnateater), Ari Nummineni "Petroskoi" (Telakka/Vanha Juko/ Rakvere Teater), Renate Valme "Pure mind" (Kompanii Nii ja Tartu Uus Teater), Maria Petersoni "Tuvi" (MTÜ Arhipelaag), Andres Noormetsa "Vaikus" (Endla Teater) ja Ivan Strelkini "Õnn kaasa" (Vene Teater).

Lisaks avatakse festivalil vaid nädalaks Tartu Ülikooli kirikus (Jakobi 1) täiesti uus teater - Teatro Poetico. Tegu on ainukordse ettevõtmisega, sest see teater sünnib, elab ja sureb vaid ühe nädala jooksul. Üürikese elueaga luuleteater rõhutab teatrikunsti eripära, ta kordumatust.

Teatro Poetico repertuaaris tulevad lavastustega välja järgmised kooslused: Maike Lond, Taavi Eelmaa ja Peeter Raudsepp; Aleksander Eelmaa, Pääru Oja ja Tõnu Õnnepalu; Mait Joorits ja Kaia Karjatse; Lembit Peterson ja Theatrum; Mirko Rajas ja teatrirühmitus Frank; Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia etenduskunstide osakonna teatrikunsti õppekava II kursus. Teatro Poetico kavas on üksnes esietendused – kõiki kuut uuslavastust mängitakse festivali ajal vaid ühe korra.

Festivali täielik programm lehel draama.ee
Piletid müügil Piletilevis.