Puustusmaa rääkis "Ringvaates", et Soome formaadil põhinev sari tekitas temas kohe huvi ning nii küpses otsus sari ka Eesti vaatajate ette tuua. "Ma vaatasin Soome sarjast esimesed kolm osa läbi ja mulle ta meeldis. Meeldis see, kuidas ta oli üles võetud. Me kohandasime seda rohkem Eesti ja Tallinna peale. Lugu on sama, aga natuke teises soustis," selgitas Puustusmaa.

"Me olime küllaltki vabad koos kogu meeskonnaga - olime selle loo raamides, aga tegime nii, nagu meie seda õigeks peame. Äratundmist on küll," lisas ta. "Kauamängivat seepi ei maksa oodata, iga lugu võiks vaadata," rääkis režissöör.

Andres Puustusmaa kinnitas, et taas Eestis töötada on suur rõõm. Ta on olnud pikalt tegev Venemaal, kuid seda enam oskab ta hinnata aega, mil saab kodumaal koos sõprade ja tuttavatega tegutseda.

Režissööri sõnul paelub teda kinokunsti juures alati kõige enam protsess. See on aeg, mil valmib miski tõeliselt suur, mis hakkab vaatajaid rõõmustama ja hiljem ehk ka oma elu elama. Samuti on iga võte tema jaoks väljakutse.

Žanriliselt peab Andres Puustusmaa oma lemmikuks draamat.

"Mustad lesed" on ETV ekraanile jõudev värske kvaliteetsari, milles mängivad Hele Kõrve, Anne Reemann, Inga Salurand, Märt Avandi, Mait Malmsten, Tiit Sukk jpt.

Kui kolm naist jõuavad arusaamiseni, et elu abikaasade seltsis on muutunud väljakannatamatult piinavaks, näib võimalik vaid üks, kuid see-eest ootamatu variant - meestest tuleb vabaneda. Mõeldud, tehtud, kuid südamel kergem ei hakka - hoopis vastupidi. Sündmused saavad hoo sisse ja kogu elu muutub tõeliseks virvarriks.