Mati Talvik on seigelnud 50 aastat televisioonis, 75 aastat elus. ETV vapinäo Mati Talviku telepõllul küntud vagu on sedavõrd pikk ja sügav, et tõenäoliselt osutub millegi samaväärse kordamine Eestimaal aegade lõpuni võimatuks. Kahe tunni pikkuse saate jooksul saavad sõna paljud Talviku kolleegid ning sõbrad ja nii moodustub telemehest värvikas portree.

"Mati on legend. Kuigi väljendid "legend" ja "legendaarne" on viimasel ajal kergekäelisest kasutusest üsna võidunud ja amorfseks veninud. Tegelikult on Mati ju ETV ainus suur, päris tõeline ja vaieldamatu Legend - just suure tähega," ütleb portreesaate autor Vahur Kersna.

Tunnustavaid sõnu jagub ka Mati Talviku ammustel kolleegidel, kes kinnitavad, et Talvik on tõeline fenomen, kes annab põhjust nii imetlemiseks kui ka õppimiseks. "Ta oleks võinud mängida Sean Connery asemel James Bondi," iseloomustab Talvikut telemees Enn Eesmaa.

"Ma imetlesin, kadestasin ja püüdsin õppida seda vabadust, seda loomulikkust, mis temas oli," ütleb Katrin Saks. Värvikas portreesaade Mati Talvikust on ETV ekraanil homme, 11. aprillil, kell 21.40. Saate autor on Vahur Kersna, režissöör Andres Lepasar, produtsent Ruth Heinmaa.