Väikelinna aura sobib poliitikule, eriti kui tegu on lastesõbraliku linnaga, kus on head võimalused sportimiseks.

Just Saue terviseradade ja Eesti suurima lasteaia üle on Saue linnavolikoguski ilma teinud mehel äärmiselt hea meel. Kui aega muudest tegemistest üle jääb, paneb Kalev endalegi suusad alla või võtab kepid kätte ja läheb metsa alla sportima.
Pärast seda kulub loomulikult ära väike puhkus pere seltsis ja midagi mõnusat teleka kõrvale näksimiseks – näiteks endaküpsetatud toorjuustukook.

Vaata Kalevi retsepte:

I EELROOG

Röstsai punase kalamarjaga
 
5 viilu röstsaia
250g punast kalamarja
100g hapukoort
1 mugulsibul
 
Mugulsibul hakkida keskmiselt peeneks. Külm kalamari ja hapukoor  ning hakitud sibul serveerida erinevatest väiksematest anumatest, et vältida nende segunemist. Röstsai röstida kuldpruuniks, lõigata diagonaalis pooleks. Serveeri kõik ühelt aluselt, juurde sobib pits jääkülma viina.

II EELROOG

Sinihallitusjuustuga täidetud grillitud šampinjonid
 
15 suurt šampinjoni
150 g sinihallitusjuustu
 
Eemalda šampinjoni jalg. Võib kasutada erinevaid sinihallitusjuuste. Juustu tuleb kübarasse pigem rohkem kui vähem, et seene ja juustu maitse oleks tasakaalus. Küpseta ahjus 160 C juures ca 20 minutit.

PEAROOG

Peen saare siga kartulipüree ja salatiga
 
1,5 kg hästi kasvatatud seaabaliha maitsvas marinaadis
parasjagu kartulit
150 g värsket rohelist sibulat
100 g hapukoort
Alati võib kindel olla Saarema lihakombinaadi "Peenele saare seale", mis on valmistatud vahtrasiirupiga. Siga peab ahjus küpsema 80min kilogrammi kohta 180 C kuumuse juures. Lasta järelvalmida veel küpsetuskotis. Kartulipüree valmista klassikalisel viisil: keeda kartul, lisa törts piima ja mikserda kreemjaks massiks. Ära unusta kartulile soola lisamast. Rohelise sibula salati saab lihtsal viisil: lõika köögikääridega sibul, lisa aroomisoola ja hapukoort ning sega kõik läbi.

MAGUSTOIT

Toorjuustu -vaarikakook 
 
50 g margariini
300 g Digestive või kaeraküpsiseid
400 g toorjuustu
300 g valget šokolaadi
2 muna
2 dl hapukoort
1 tl vanillisuhkrut

Põhi:
Purusta Diegestive küpsiseid. Seejärel sega küpsised kokku margariiniga ja suru põhjaks koogivormi.

Kate:
Pane kaussi toasooja toorjuustu. Potis kuumuta valget šokolaadi ja lisa see toorjuustule. Seejärel lisa 2 muna, 2 dl hapukoort ja 1 tl vanillisuhkrut. 
Sega kõik kokku ja vala põhjale peale. Kook küpseb ahjus 180-200*C juures, kuni on pealt kuldpruun.