Lapsed näevad jõululaupäeva, 24. detsembri varahommikul multifilme ja kell 9.50 saadet “Lammaste jõulud” (ETV 2010). Minnakse külla Sireli tallu, kus juba aastaid kasvatatakse lambaid. Vanaisa Tiit ja vanaema Lenna pakivad koos oma lastelastega kingitustekorvi, et viia jõulurõõmu ka oma suurele lambaperele. Lastele räägitakse, miks inimene lammast kasvatab ja hoiab, miks peaks jõulude ajal neile ja inimesed üksteisele rõõmu tegema? Kuidas loomadega sõber olla? Millal kodu on rahu ja õnne täis ja millal mitte?

Laste kavas on jõululaupäeva hommikul veel multifilm “Lepatriinude jõulud”, fantaasiafilm “Härra Magoriumi võlulelu-impeerium” (USA 2007), kontsert “Minul on”, kus Venno Loosaare lastelaule esitavad Birgit Õigemeel, Lea Liitmaa, Lenna Kuurmaa, Koit Toome, Ivo Linna, Bonzo jpt.

Jõululaupäeval on kell 16 eetris saate ”Jõuluootus” esimene osa: ”Minu vanaema on kloun”, kus näeb, et väike Ööle on üks õnnelik laps, sest tal on täitsa isemoodi vanaema. Esiteks pole see vanaema üldse vana ja teiseks on tal maailma kõige lõbusam amet. Ööle vanaema on kloun! Jõulude ootel peab Ööle vanaemaga plaani, kuidas Jõuluvana vastu võtta, et oodatud kingikoti ikka kätte saaks.
Teist osa ”Meie vanaisa on ulakas” näeb 25. detsembril kell 16.30. Pärnumaal, Audru kandis, elab vanaisa, kes kuidagi ei taha täiskasvanuks saada.Tal on kaks toredat lapselast, Herta-Katariina ja Marta-Liisa. Päris tööd teeb ta teatris, aga üle kõige meeldib teha vigureid lastelastega. Jõulude eel on vanaisa eriti ulakas. Ja oi, millised laulud tal suul on! Kaheosalise saate autor-toimetaja on Reet Linna.

Jõululaupäev jätkub kell 16.30 muusikasaatega ”Helisev jõulutuur”, kus esineb  Anne Veski ühes Hirvo Surva juhatatud Revalia kammerkooriga jõulukontserdil „Helisev vaikus”. Kontsertkava saadab spetsiaalselt valminud seadetega tšellokvartett C-Jam ja saksofonist Lembit Saarsalu. Erilist sära tuntud tähtedele lisab noore laulja Heldur Harry Põlda kaunis koloratuur. Saate autor on Helle Karis.

Jõuluõhtu jumalateenistuse teleülekanne jõuab sel aastal vaatajateni Haapsalu toomkirikust, algusega kell 17.

”Tornid taevasse” on saade kunstnik Siim Tanel Annusest, mis algab kell 18.10.
Viimastel aastatel on raha muutunud Siim Tanel Annuse loominguliste katsetuste objektiks - ajal, mil kroonist saab kohe-kohe ajalugu. Kunstnik mõtiskleb elust, rahast ja kunstist, nii oma loometeel püstitatud tornidest, kui ka neist, mille alusmüüre ta alles laob. Saate autor on Tiina Kolk.

Kell 19.05 rõõmustab “Südameasja” austajaid menuka sarja jõulu-erisaade! Vaatajad viiakse nostalgilisele mälestusteretkele koos osalistega, kes arutlevad, mis teeb Aidensfieldi jõulud nii eriliseks. Claude Greengrass mängib jõuluvana ja lord Ashfordly mõisas toimub jõulupidu koos kontserdiga! Nick Berry (konstaabel Nick Rowan), Bill Maynard (Claude Greengrass), Sophie Ward (dr Helen Trent), Todd Carty ja teised meenutavad jõulusaates koomilisi ja liigutavaid vahejuhtumeid võtetelt.

Ilusaks traditsiooniks saanud “Laul Maarja külale” on eetris kell 20. Sel aastal laulavad Maarja küla toetuseks näitlejad Laura Peterson, Märt Avandi, Jüri Aarma, Britta Vahur, Veiko Tubin, Sandra Uusberg, Merca jpt. Lauljaid saadab ansambel Toomas Lunge juhatusel. Tänavune kontsert salvestati 21. novembril Vene Teatris.

Pärast ”Aktuaalset kaamerat”, kell 21.25 läheb eetrisse humoorikas ”Õhtu riigikoguduses”. Jõuluvana on jälginud meie riigikogulasi ja teab, mida nad soovivad! Satiirisaate stsenarist on Toomas Kall.

Terry Pratchetti kultusraamatu järgi valminud fantaasiafilm ”Postiteenistus” on kaheosaline – 1. osa näeb ETVs jõululaupäeva õhtul kell 21.35, 2. osa pühapäeval, 26. detsembril kell 21.25.