Forum Cinemas kinode programmijuhi Tõnis Lõhmuse sõnul jõuab auhinnatud menusarja eriepisood jaanuari alguses ka ülemaailmselt teleekraanidele, kuid kinokülastajatele avaneb boonusena eksklusiivne võimalus saada osa stsenarist Steven Moffati lavastatud virtuaaltuurist Sherlock Holmesi kodus 221B Baker Streetil. “Samuti esitletakse seansil boonusmaterjali värske seeria telgitagustest koos näitlejate ja filmitegijate kommentaaridega, mis kindlasti teeb rõõmu sarja fännidele,” lisas Lõhmus.

“Lisaks sellistele eelistele, nagu suur ekraan ja filmi lisamaterjalid, on pealinna elanikel veel üks põhjus “Sherlockit” kindlasti kinos vaadata: film on loodud võimsa Dolby Atmose heliga, mida just pakubki meie uus Scape saal,” lisas Tõnis Lõhmus.

“Sherlocki” eriepisoodi näidatakse 2. jaanuaril kell 21:00 Tallinnas Coca-Cola Plaza Scape saalis ja A. Le Coq sviidis ning Tartu kino Ekraan suures saalis. Seanss on inglise keeles ilma subtiitriteta.

Kui seriaali tegevus on siiani toimunud kaasajas, siis kinodes linastuv eriepisood on viidud tagasi aastasse 1895 ehk viktoriaanlikusse ajastusse, kus Sherlock Holmes omal ajal kuulsaks sai. Maailma kuulsaim detektiiv ja tema parim sõber elavad taas Baker Streetil, kus kolisevad aurutrammid, hobutaksod ning moes on kõvakübarad ja pikad mantlid. Ajastu vahetus on mõistagi paika jätnud püsiväärtused nagu sõprus, seiklused ja loomulikult mõrvad.

Miks on Thomas Ricoletti pisut üllatunud, kui tema naine kannab oma vana pulmaloori? Aga selle pärast, et vaid mõned tunnid tagasi võttis naine endalt elu. Pr Ricoletti vaim luusib nüüd mööda Londoni tänavaid ajendatuna täitmatust kättemaksujanust. Sherlock, Watson ja nende sõbrad peavad nüüd kasutusele võtma kõik oma võimed, et võidelda hauataguse vaenlasega ning paljastada tõde põlastusväärsest pruudist.

Auhinnatud menusari “Sherlock” põhineb Sir Arthur Conan Doyle’i legendaarsete krimiromaanide ainetel, mille peaosades mängivad Benedict Cumberbatch (Sherlock Holmes) ja Martin Freeman (Dr John Watson).