Tuleb välja, et 2014. aastal kandideeris Kalv-Kalle Euroopa parima haridussaate tiitli pälvinud noorte teadusvõistlussaate “Rakett 69” neljandasse hooaega, mille esimeses osas kogunes keset ööpimedust Ahhaa teaduskeskusesse nutikate Eesti noorte koorekiht, et oma oskused ja teadmised proovile panna nupulahendusi täis teaduslabürindis.

“Põllumajanduslikud asjad võiksid vähe lihtsamad olla, et ei pea kogu aeg põllu peal olema. Võiks nagu toas istuda ja elektrooniliselt juhid kõiki asju,” jutustas kohtunike ette astunud Kalvi-Kalle.

“Sina põllumehena tahaksid istuda kogu aeg toas ja vajutada arvuti nuppe — selle asemel, et põllu peal traktoriga künda?" uuris tehnikateadlane Mart Noorma. “Loomulikult, sest suvel on seal väga palav,” muigas toona Kodila Põhikoolis 9. klassis õppinud Kalvi-Kalle.

Kohtunikud võtsid “Rakett 69” pardale pääsejaid valides arvesse vestluse loomingulisi vastuseid ning rajal üles näidatud kiirust ja nutikust, ent paraku ei õnnestunud Kalvi-Kallel neile piisavalt muljelt avaldada. “Tema on kindlasti paljude praktiliste oskustega,” sõnas Mart Noorma vaid lühidalt.

Vaata saadet ETV arhiivist — Kalvi-Kalle üürikeseks jäänud teledebüüti saad näha alates 08.56!