Vaino sõnas Publikule, et tegemist on ETV uue suure debattsaatega, mis erineb oma varasematest eelkäijatest selle poolest, et toob ühte stuudiosse kokku saate teemaga seotud osapooled. "Teeme kõik selle nimel ja pingutame, et kogu skaala kõikidest olulisematest ja tähtsamatest huvigruppidest mahuks meie stuudioseinte vahele. Ehk siis inimesed, keda see olukord puudutab, kes elavad selles situatsioonis ja olukorras, keda saate peateema küsimuseasetus kõige otsesemalt ja vahetumalt riivab," kirjeldas saatejuht uut formaati.

Saates asutakse lahkama Eesti inimeste igapäevaelu puudutavaid teemasid, kuid mitte ilmtingimata kõige päevakajalisemaid. Mis küsimus tõstatub avasaates, Vaino veel avaldama ei soostu. Ka ei anna ta veel konkreetsemaid vihjeid järgnevate kohta.

"Tavalise inimese vaatepunkt reguleerib ära selle, millest me räägime. Need on küsimused, millel on vahetu puude meie kõigi jaoks. Väga keerulises olukorras võib tulla ka mõni abstraktsem küsimus mängu, aga lähtume sellest, et see peab olema inimeste jaoks oluline," selgitas Vaino ning märkis, et iga saate lõpus kuulutatakse välja ka juba järgmise teema, et huvigrupid saaksid aktiveeruda.

"Me ei pea olema väga päevakajalised. Me ei pea kolmapäeva õhtul tegema saadet sellest, mis oli teisipäevaste lehtede esikülgedel. Aga me ka ei välista seda – kui muudetakse teemat, siis tulebki teistsugune, kui lubatud sai," märkis Vaino lisades, et pole mõtet teha saadet teemadel, mis kedagi ei huvita ning kus eetrit täidavad valveteemad ja -fraasid.

Ehkki saate nimi tõotab tulisemat sorti debatti, siis pole saade Vaino kinnitusel siiski kähmluse peale üles ehitatud. "Ma väga loodan, et Eesti inimene ei pea kellelegi oma mõtteid füüsiliselt selgeks tegema. Loodan, et on kohaletulnutel on elegantsi, mis lubab viisakalt vestelda ja suhelda. Sisse pole kirjutatud, et keegi kedagi ründab, aga selge on see, et meie nägemused on sageli nii konfliktsed, et läheb emotsionaalseks," nentis saatejuht.

On's tegu Vaino unelmate saatega? "Ta on kindlasti väga lahedal sellele, aga pole veel eetris olnud. Mulle meeldiks väga selline saade, kus kõik, kes teemaga vahetult seotud, saaksid suud puhtaks rääkida."

Viimased paar kuud ühtaegu ETV meelelahutustoimetust ning "Terevisiooni" juhtinud Vaino tõdes, et lõppenud intensiivne tööperiood osutus tervise jaoks parajalt kurnavaks: "Vastupidamise osas ei ole siin kaabuga vehkida – niipea kui "Jõulutunnel" sai tehtud, tuli palavik ja voodirežiim," nentis ta. "Aga olgem ausad, kes siis sel sügisel või talvel pole näinud tõbist inimest? Eks see riisus meid kõiki." Ometi on mees nüüd täis teotahet ja optimismi: "Olen sama optimistlik kui Jüri Ratas valitsuse etteotsa astudes!"