Whittaker sõnas: "Ma olen väga põnevil, et saan sellist eepilist teekonda alustada. Mulle on Dr. Who mängimine väga suureks auks."

"See on suurepärane, naisena, feministina, näitlejana ja inimesena, kes tahab endale pidevalt väljakutseid esitada ja mitte lasta ennast kasti suruda," ütles naine.

Uus nimiosaline ütles fännidele, et nad ei laseks ennast tema soost ära hirmutada: "See on väga põnev aeg ja Dr. Who esindab kõike põnevat muutuste juures. See on lihtsalt uus, teistsugune muutus, kuid mitte selline, mida peaks kartma."

Kuigi paljud on BBC otsust kiitnud, on valik pälvinud samuti negatiivset vastukaja. Isegi on öeldud, et tegemist on "hullumeelse poliitkorrektsusega".

Sarja värske vastutav produtsent Chris Chibnall sõnul teadis ta juba ammu, et 13-s Dr. Who saab olema naine.

"Ma teadsin alati, et 13-s Doktor peaks olema naine. Me oleme põnevil, et saime rolli parima võimaliku valiku. Tema prooviesinemine oli vapustav. Jodie on nõutud, naljakas, inspireeriv, tark naine ja ta toob palju nutikust, soojust ja tugvust rolli," sõnas produtsent.

"Dr. Who" on pika ajalooga legendaarne briti ulmesari, mis on eetris olnud alates aastast 1963. Sari jälgib ajas rändava Dr. Who seikluseid universumis.