ETV aastavahetus: Võrno ja Oja pidu koos parimate meelelahutajatega

31. detsembril leiab ETV kavast teleklassikat ja terve hulga värskeid saateid vana-aasta õhtu muhedaks veetmiseks.

Enne suure peoõhtu algamist on päevasel ajal vaatajate ees film “Noor pensionär”, igihaljad hetked etendusest “Armastus kolme apelsini vastu” ja kultuskomöödia “Õhtusöök ühele”.

“Aktuaalse kaamera” aastakokkuvõte on ETV eetris kell 18.30.

Kell 19.05 koguneb Alma Saarepera juurde värvikas seltskond ja algab “Õnne 13” aastavahetus.

Hannes Võrno ja Peeter Oja kutsuvad Maardu mõisa kokku oma kõige kallimad külalised, televaatajad saavad nende aastalõpupeost osa algusega kell 19.35 ning õhtu jooksul veel mitmel korral. Elisabet Reinsalu näitab oma parodeerimsoskust. Tõnu Kaljuste pakub televaatajatele võimaluse teha selfie oma Grammyga. Külas on humoorikate tekstide suurmeister Gaute Kivistik. Sõna saavad Juur ja Kivirähk. Muusikat teeb šõu-bänd Swingers eesotsas Birgit Õigemeele, Tanja, Pearu Pauluse, Mikk Saare ja Karl-Erik Taukariga.

“Rahvasaadik Piusi” vahendusel on kell 21.10 ETVs sõna Edgar Savisaarel, Mihkel Raual ja Urmas Paetil ning üllatusesinejal otse USAst. Saate stsenaristi Paavo Piigi sõnul on see nagu aasta viimane Riigikogu otseülekanne, millest näitleja ja parodist Priit Pius on oma remiksi teinud.

Paroodiaetteaste järel jätkub peoülekanne Maardu mõisast, kus Oja üllatab Võrnot, Võrno üllatab Oja ja koos üllatavad nad Andrus Vaarikut. Vaarik pakub omakorda üllatuse Ivan Oravana, sellise, mida naljalt ei oskakski oodata.

Õhtu kulgedes heidab “Edekabel” humoorika pilgu lõppeva aasta menukamatele telesaadetele. Külla tulevad Miša, Grete, Kristina, Juhan, Keit, Maire, Mart, Marii, Teet, Kristjan, Anton, Priit, Arvo ja paljud teised. Kõikides rollides esineb Henrik Normann.

Oja ja Võrno piduliku õhtu järgmine lülitus toob eetrisse seni avaldamata “Kreisiraadio” klipid ja jätkab tuntud külaliste võõrustamist.

Kell 23.25 on vaatajate ees “Rahva Tujurikkujale” saadetud suure saagi hulgast välja valitud parimaid videopalad. Seda, kui hea on seis eestlaste huumorimeelega, kommenteerivad Ott Sepp ja Märt Avandi.

Pärast südaööd jätkub Võrno ja Oja suur aastavahetuse pidu ansambliga Swingers, mille järel on eetris meeleolukas valik muusika- ja naljasaateid.

1. jaanuaril näeb ETV vahendusel traditsiooniliselt Viini filharmoonikute esinemist ning Eesti Kontserdi uusaastakontserti, mis on ühtlasi algava muusika-aasta avaakord.

Kell 20 toob ETV vaatajateni intervjuu mulluse laulupeo aukülalise, karismaatilise koorijuhi Roman Toiga. Eestluse ja koorilaululiikumise vedaja jagas Margus Saarele päev enne kojulendu Kanadasse oma muljeid suvisest suurpeost ning meenutusi värvikast ja pikast elust.

Aasta esimese kodumaise mängufilmina tele-esilinastub ETVs pärast õhtust “Aktuaalset kaamerat” Ilmar Raagi “Kertu”.

ETV2 kavas on aastavahetusel rikkalik lasteprogramm ning valik filme ja muusikasaateid nii retrosõpradele kui ka uuema loomingu austajatele.

KANAL 2 aastavahetus: kodumaised tähed, ennustused ja palju särtsu

Kanal 2 aastakokkuvõte “Unustmatu 2014” on eetris juba päev enne vana-aastaõhtut, 30. detsembril kell 20:30. Millised olid 2014. aasta meeliülendavad õnnehetked, suuremad prohmakad ja valusamad tagasilöögid? Suur erisaade meenutab aastat selle ilus ja valus nii meil kui võõrsil. Mida jääme sellest dramaatilisest ja murrangulisest aastast mäletama? Saadet juhib Olaf Suuder.

Piduõhtu läheb Kanal 2 eetris lahti 31. detsembril kell 19:00, kui algab “Reporteri aastalõpp”
Reporteri aastalõpu-peol kütavad tuju ja kutsuvad kaasa laulma Eesti armastatud artistid. Paljude teiste seas on kohal Smilers, Koit Toome ja Getter Jaani, Anne Veski, Kõrsikud ja Apelsin. Näeme “Reporteri” kõige naljakamad saateapse ja showd teeb Unistuste Kokteilibänd. Et algamas on sinise lamba aasta, möllab peol ka hunt lambanahas — Edda Pauksonist rääkimata. Võib-olla selgub tänases saates ka uus miljonär, sest Kristjan Jõekalda vahendab ahjusooje loto-loosimisi. 27 aastat tagasi sündinud hittloo esitavad selle kolm loojat, kellest üks kannab legendaarseid põdrasarvi. Kõik on palutud kaasa laulma ja tantsima!

Kell 20:30 on eetris “Naabriplika aastalõputrall”. Aastavahetus Esnas kipub vägisi ülekäte minema! Vallavanem on hädas oma proua taltsutamisega, kirikuõpetaja üritab aga külarahva seas Jeesuse mainet tõsta. Liisi ning Guido püüavad päästa oma esimest ühist aastavahetust, et see viimaseks ei jääks. Mitte ainult neile vaid kogu Esnale. Ainult Tola on õnnelik — sest üle pikkade aastate täituvad taas tema jõulusoovid. Ja seda polegi nii vähe!

Kell 21:30 ootab ees “Aastavahetus Kanal 2ga” ehk Kristjan Jõekalda ja Teet Margna juhitud hoogne aastalõpu-show, mis on tulvil põnevaid külalisi, muusikat, tantsu, nalja ja ootamatusi. Teiste seas pidutsevad Jan Uuspõld, Vahur ja Liina Kersna, Tõnis Mägi ja Jarek Kasar, Kaia Kanepi, Hendrik Normann, Anne Veski, Sepo Seeman, mustkunstnikud Charlekas ja Meelis Kubo, Hanna-Liina Võsa, Noorkuu, jpt. Saame osa Teedu ja Kristjani rabavast balletinumbrist ja nende osalusel sündiva ABBA kaverbändi etteastest. Ooper käib ka puhvetis ja seega vahendab Liina Randpere meeleolusid nii stuudio telgitagustest, grimmiruumist kui mujaltki.

Uue aasta esimese päeva õhtul kell 19:00 näeme Kanal 2s saadet “Mida toob aasta 2015?”. Kanal 2 traditsiooniline erisaade selgitab, mis meid värskelt alanud aastal ees ootab. Mida lubab astroloogiline täheseis? Kes osutuvad riigikogu valimistel valituks? Kas suvi tuleb ikka päikseline? Mis läheb moodi? Millised on uue aasta võimalikud telemenukid ja kinohitid? Neile ja paljudele teistele küsimustele aitavad vastuseid leida tähetargad ja ennustajad, aga ka hulk maisemaid eksperte nagu Marju Lauristin, Indrek Tarand, Liisi Eesmaa, Hardo Aasmäe jpt.

Pärast seda, kell 20:00 hakkab “Viking Lotto aastaloos”. Mart Sanderi ja Liina Randpere juhitud shows astuvad üles Liis Lemsalu, Maarja-Liis Ilus, Uku Suviste, Koit Toome ja Ivo Linna. Peavõitudeks on kolm Audi Q5 sõiduautot, lisaks loositakse välja 5 x 10 000 ja 10 x 3000 eurot. Aastaloosis osalevad kõik 13. novembrist kuni 24. detsembri kella 17.00ni ostetud Viking Lotto piletid, mis on osalenud vähemalt ühel kampaaniaperioodi jooksul toimunud Viking Lotto loosimisel.

TV3 aastavahetus: pöörane padjaklubimöll, paroodiad ja pohmell

TV3 aastavahetus kujuneb tänavu eriti hoogsaks ja seda tänu kestvalt tujutõstvale saateõhtule, mille lustliku meeleolu juhatab juba esmaspäeval, 29. detsembril kell 20.30 sisse erisaade „Faktuaalse kaamera parimad naljad“. Vaatajateni jõuab parim valik Märt Piusi, Priit Piusi, Henrik Normanni ja teiste parodistide huumori- ja paroodiasketšidest, mis said tuntuks legendaarses „Faktuaalses kaameras“. 

Ka aasta eelviimane õhtu tuleb värvikas — 30. detsembri „Seitsmeste uudiste“ saade jõuab kodudesse Eesti Vabaõhumuuseumist, kus aasta põnevamad, keerulisemad ja naljakamad lood vanade eestlaste näärikombeid järgides kokku võetakse. Muuhulgas näeb haaravate meenutuste vahel, kes võidab pulgasikutamise, kes saab uuel aastal kuke soovil mehele ja kui palju rahvast mahub ühte korralikku eesti sauna. 

Vana aasta viimasel õhtul TV3s haarab ohjad „Padjaklubi nelik, sest just 31. detsembril algab kolmel täistunnil ehk kell 21, 22 ja 23 „Padjaklubi“ näärishow. Naer ja nali on garanteeritud, sest see, kus ja kuidas rahva lemmikud Maria, Laura, Kristina ja Miša aastat lõpetama satuvad, on kaasaelamist väärt.

Kuid enne „Padjaklubi“ pöörast janti, juba kell 17.55, saab lustida koos koguperesaatega „Me armastame Eestit“. Tujuküllases ning tavapärasest pikemas ja pidulikumas saates on küsimused seotud lõppeva aastaga, lauldakse tänavusi suuremaid hitte ning esitletakse täiesti uusi ja naerutavaid mänge. Saatejuhi Eda-Ines Etti ning kaptenite Peeter Oja ja Mihkel Raua kõrval säravad Liis Lemsalu, Karl-Erik Taukar, Hanna-Liina Võsa, Lauri Liiv, Mart Mardisalu ja Mart Sander. 

Kell 20.00 vahendab Anna-Maria Makko ülipõnevat infot Eesti teadjameeste, selgeltnägijate ja astroloogide vihjetest aastaks 2015. Põhjalikud ennustused toovad vaatajateni Igor Mang, Ilona Kaldre, Edda Paukson, Aljona Orlova, Veet Mano, Taimi Uuesoo jpt. 

Kell 21.30 säristavad talvist eetrit suvesangarid Indrek Vaheoja ja Kristjan Rabi. Lõbus aastavahetuse erisaade „Suvesangarid pohmelli eel“ õpetab jätkuvalt ellu jääma, hullutab parimate anekdootidega ja eksperimenteerib peomeeleolus inimestega otse tänavalt. 

Loomulikult on 31. detsembri õhtul parim aeg nautida rahva lemmikshow „Su nägu kõlab tuttavalt“ magusamaid palasid. Kell 22.30 on eetris „Mardi ja Jani parimad näod“ ning kell 23.30 „Lauri ja Uku parimad näod“

Uue aasta algus TV3s on puhas rõõm muusikasõpradele, ekraani vallutavad „Star FM suvetuur 2014“, „Marko Matvere ja Väikeste Lõõtspillide Ühing“ ning „Lenna ja Taukar — Kaunid Kontserdid Käsmus 2014“.

Lisaks omasaadetele näeb aastavahetusel palju häid filme, 1. jaanuaril on eetris näiteks animafilm „Horton“, lastefilm „Väike näid Lilly 2; reis Mandolani“, kultuskomöödia „Prints Zamundast“, imeline „Helisev muusika“, komöödia „Suured pulmad“, romantiline komöödia „Neli pulma ja matus“ jpm.