Nimelt elas sealse maja esimesel korrusel 75-aastane Luule äärmiselt ebasanitaarsetes oludes koos koerte ja kassidega.

Koerad tegid oma väljaheited tuppa, sest õue perenaine neid ei lasknud. Maja ümbrus haises ja loomade lärm korteris häiris tugevalt naabreid. Korteris puudus ka WC.

Vaata videost, kui hull olukord kohapeal valitses. Fotod ja video võivad olla häirivad!

Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti teatel käisid nad täna taas kord kontrollimas Õle 16A ebahügieenilistes tingimustes elavaid koeri.

Lisaks - majaelanike mure ja rahulolematus esimesel korrusel elava vanaproua tegevuse pärast nii koerte pidamisel, avaliku korra tagamisel kui ka üleüldisel ühist eluruumi jagava korteriühistu (KÜ) elanike huvide räigel riivamisel.

Mupo kohale saabudes informeerisid KÜ esindajad oma nördimust pidevalt haukuvate koerte pärast, samuti olid nad mures korterist kostunud appihüüete pärast, mis viimasel kahel päeval olid asendunud vaid koerte haukumise ja klähvimisega. Vanainimest ei olnud naabrid aga juba mitmeid päevi näinud.

Samuti oli korterist lähtuv hais endisemast intensiivsem. See andis aluse edasiseks tegutsemiseks.

Korteriühistu esindaja kutsus kohale päästeameti, et kontrollida olukorda korteris. Kohale kutsuti ka politsei, Tervise- ja Veterinaarameti ja Loomade Hoiupaiga esindajad.

Pärast esimesi katseid proovida ust avada, selgus, et vanainimene on siiski korteris, kuid keeldub ust avamast ning läbirääkimisi pidamast.

Lõplik lahendus saabus politsei välijuhi sekkumisel: kiirabi vaatas vanainimese läbi ning toimetas arstlikule läbivaatusele, koerad loomade hoiupaika.

Kohal viibinud KÜ esindajad, meditsiinitöötajad, päästeameti eksperdid ja ka politsei olid korteris avanenud olukorrast šokis.

Munitsipaalpolitsei Amet tänab asjalikku kiirabibrigaadi, Päästeametit ja eriline tänu läheb kohal käinud politsei välijuhile, tänu kelle resoluutsele ja otsustavale käitumisele said päästetud elus esimest korda värske õhu kätte viidud koerad ja kaua vanainimese neurootilist ning vastutustundetut elustiili taluma pidanud majaelanikud.

Kokku toimetati hoiupaika üheksa koera, kes olid ilmselgelt omavahelise kooselu jooksul soetatud ning osad neist esialgsel välisel vaatlusel ka halvas seisus, vahendas munitsipaalpolitsei.

Mis saab koertest, ääreni väljaheiteid täis korterist ja selle perenaisest, saab näha täna "Seitsmestest uudistest".