"Praegustel keerulistel aegadel on kohati hägustumas, kes on üldse õige eestlane. Samuti on rahvas pettunud oma liidrites ning valitseb vaimne peataolek. Eestlus aga vajab suurkujusid. Seepärast on TV3 otsustanud korraldada konkursi, kus rahvas saaks oma sõna sekka öelda ning valida õige eestlase 2016," seisab TV3 Facebooki leheküljel avaldatud üleskutses.

Telekanal kutsub kõiki inimesi üles esitama konkursile kandidaate, kusjuures esitada võib nii tuntud kultuuri- ja ühiskonnategelasi kui ka tavalisi tublisid Eesti inimesi, sealhulgas iseennast. Kandidaadi nime ja lühikese põhjendusega kirjad on oodatud aadressil eestlane@tv3.ee hiljemalt 24. veebruariks, mil Eesti tähistab 98. sünnipäeva.

Õige eestlase konkurss on osa TV3 uuest kevadisest meelelahutusshow'st "Pühapäev Sepoga", kuid saade sisaldab ka muusikat ning huumorit Eesti parimate koomikute ja muusikute osavõtul. Improvisatsioonirubriigis sünnib situatsioonikoomika, paroodiates kujutatakse nii Eesti tuntud tegelasi kui ka elu mahlakamat poolt ning libauudisteformaadis lahatakse päevakajalisi sündmusi.

Õige pea eetrisse jõudvale saatele "Pühapäev Sepoga" on huvilistel võimalik kaasa elada ka kohapeal telestuudios, piletid jõuavad müügile varsti.