Sündmusel osaleb ligi 250 maailma filmitööstuse esindajat: filmitootjad ja -finantseerijad, filmifestivalide, telekanalite ja filmilevifirmade esindajad.

Baltic Eventi raames toimuvale kaastootmisturule on valitud 12 projekti Kesk- ja Ida-Euroopast, Skandinaaviast ja Baltimaadest. Sel aastal on BE kaastootmisturule esmakordselt valitud ka projekt Kasahstanist.

Eelnevate kaastootmisturgude head tulemust näitab see, et paljud varasematel aastatel turul osalenud projektid on leidnud endale kaastootjad, mitmed filmid on tootmisfaasis ja paljud juba ka valminud. Ka selleaastase Cannes’i festivali võistlusprogrammi jõudis film, mis osalenud Baltic Eventi kaastootmisturul - Sergei Lozhnitsa film “In the Fog”, mis oli Baltic Eventil 2010. aastal. Lisaks Sergei Lozhnitsa filmile on veel kolm varasematel aastatel Baltic Eventil osalenud projekti jõudnud ka selle aasta Tallinna Pimedate Ööde Filmifestivali programmidesse – „People Out There“ Lätist, Soome-Eesti ühisfilm „Purge“ (Puhastus) ja Läti-Eesti-Valgevene ühisfilm “Lonely Island” (Üksik saar).

25.-28. novembril toimuv kaastootmisturg paistab ka sel aastal silma tuntud nimede ja tunnustatud režissööride poolest. Eestist valiti kaastootmisturule Jaak Kilmi ja Kiur Aarma uus projekt „Hüppajad“ ning Kaspar Jancise ja Riho Undi täispikk nukufilmiprojekt “Morten lollide laeval”. Soomest on režissöör Klaus Härö projekt “The Fencer”, Rootsist noor ja andekas režisöör Ronnie Sandahl projektiga “F***ing Swedes”. Lisaks neile on turul ka projektid Leedust, Islandilt, Poolast, Rumeeniast, Sloveeniast, Kasahstanist ja Horvaatiast.

Uusima lisandusena toimub Baltic Eventi kavas seal aastal Euroopa Liidu ja SRÜ riikide ning Gruusia koostööprojekte esitlev koolitus- ning promotsiooniüritus Baltic Bridge East by West (B’EST). Koolitusorganisatsiooni EAVE ja Moskva kaastootmisturuga koostöös ning Media Munduse toetusel toimuval üritusel osalevad muuhulgas Gruusia päritolu filmitegija Bakur Bakuradze, kelle kaks esimest mängufilmi valiti Cannes’i filmifestivalile, ning Bair Dishenov, kelle debüütlühifilm võitis Berliinis Kristallkaru.

Baltic Event‘i olulise osana esitletakse ka tänavu Coming Soon programmis tootmisjärgus olevaid Eesti, Läti, Leedu ja Soome filmiprojekte. Esitlemisele tuleb rekordarv projekte - 16. Eestit esindavad Kadri Kõusaare film “The Arbiter / Kohtumõistja”, Hardi Volmeri “Elavad pildid”, Martti Helde “Risttuules”, Mait Laasi täispikk nukufilm “Lisa Limone ja Maroc Orange”, Veiko Õunpuu “Free Range” ja Eesti-Prantsuse koostöös valmiv “A Spell to Ward Off the Darkness”, mille režissöörid maailmakuulsad kunstnikud ning lavastajad Ben Russell ja Ben Rivers. Selle projekti Eesti-poolne tootja on kino Sõprust vedav Indrek Kasela.

Viiendat korda toimub BE raames ka stsenaristidele mõeldud töötuba POWR, mida korraldavad Baltimaade ja Skandinaavia MEDIA Desk’id koostöös Torino FilmLabi koolitusprogrammiga. POWR stsenaariumikoolitusel osaleb 8 projekti Eestist, Leedust, Soomest, Rootsist ja Norrast. Koolitusele järgneb projektide esitlus BE kaastootmisturul osalevatele produtsentidele, müügiagentidele ja rahastajatele.

Baltic Eventi raames näidatakse külalistele viimase aasta jooksul valminud Eesti, Läti ja Leedu mängufilme. Eesti filmidest on programmis „Seenelkäik“ (rež Toomas Hussar), „Kõik muusikud on kaabakad“ (rež Heleri Saarik), „Deemonid“ (rež Ain Mäeots), „Eestlanna Pariisis“ (rež Ilmar Raag) ja Soome-Eesti koostööfilmi “Puhastus” (rež. Antti Jokinen). Läti filmidest tulevad näitamisele „Pizzas“ (rež Laila Pakalnina) ja “Mother, I Love You”“ (rež Janis Nords). Leedut esindavad “Vanishing Waves” (Kristina Buozyte), “Narcissus” (Dovile Gasiunaite), “Fortress of Sleeping Butterflies (Algimantas Puipa) ja “Christmas Uncensored” (Maris Martinsons)

Baltic Eventi ajal toimuvad ka mitmed esitlused, paneelid ja koolitused, millel esinevad Euroopa filmitööstuse tunnustatud eksperdid. Sel aastal keskendutakse eelkõige filmide rahvusvahelisele müümisele ja turundamisele. Samuti toimub Kasahstani filmitööstust tutvustav paneel, kus näidatakse ka töösolevate Kasahhi filmide treilereid.

Baltic Event’ile saabuvate külaliste hulgas on levitajad ja müügiagendid, telejaamade esindajad (mängufilmide ostjad ja kaastootjad), olulisemate filmifestivalide ja rahvuslike filmifondide ning paljude Euroopa nimekate tootmisfirmade esindajad.

Baltic Eventist on üheteistkümne tegutsemisaastaga saanud Põhja- ja Kesk-Euroopa suurim ja olulisim filmiturg, mille kaastootmisturul osalenud filmid on jõudnud ka Cannes’i ja Berliini festivali võistlusprogrammi. Baltic Eventi raames on jõutud ka konkreetsete tehinguteni Baltimaade filmide levitamiseks Euroopas ning jõudsalt on laienenud Eesti filmide levi festivalidele ja ka Euroopa filmilevisse, samuti on Baltimaade filmiprodutsendid saanud Baltic Event’idel hulgaliselt kasulikke kontakte ning siin on alguse saanud nii mitmedki edukad filmiprojektid.

Baltic Event‘i partnerid on Euroopa produtsentide koolitusprogramm EAVE, Cannes’i Marché du Film’i Producers’ Network, Sarajevo filmifestivali kaastootmisturg Cinelink, Moscow Business Square, Soome Filmi Sihtasutus, Estonian Film Commission, Tallinna Pimedate Ööde filmifestival ning filmitööstuse väljaanded Screen International ja Film New Europe.

Baltic Event‘i korraldab MTÜ BE. Üritust toetavad MEDIA programm, Eesti Filmi Sihtasutus, Läti Rahvuslik Filmikeskus, Eesti Kultuurkapital, EV Kultuuriministeerium, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus ja Euroopa Regionaalarengu Fond ning Nordic Hotel Forum.