Frank Milleri (“Sin City”) raamatul põhinev film, mis ei pretendeeri ajaloolisele korrektsusele, jutustab loo 300st spartalasest, kes kuningas Leonidase juhtimisel pärslaste hiigelsuure sõjaväe vastu astuvad. Vaatamata ilmselgele vähemusele ei löö spartalased araks ja võitlevad vapralt, ja sealjuures veel väga efektselt, surmani.

Visuaalselt suurepärane film sisaldab rohkete eriefektidega võitlusstseene, mis vaatamata oma pikkusele igavaks ei muutu. Samuti ei häiri pidev verevalamine ja muude jälkuste nägemine. Kui aus olla, siis on see üks väheseid filme, kus igasuguste koleduste nägemine iivelduse asemel hoopis vaimustust pakub.

Arvata on, et selle filmi casting viidi läbi mõnes jõusaalis. Kogu filmi vältel palja ülakehaga olevad sparta sõdurid teevad kadedaks ilmselt enamiku meesterahvaid ja panevad naised erutusest õhku ahmima. Ja pärslaste jumal-kuningas Xerxes teeb silmad ette ka kõige blingimale räpparile.

Rollides võime näha Gerald Butlerit („Ooperifantoom”), Lena Headey’t („Vennad Grimmid”), Dominic Westi („The Wire”), David Wenhamit („Sõrmuste isand”). Filmi režissööriks on Zack Snyder, kes on lavastanud ka üsna kobeda õudusfilmi “Dawn of the Dead”. Vaatamata super-kuulsuste puudumisele on aga „300” üks viimase aja paremaid üllatusi meie kinos.

value="http://www.youtube.com/v/_lwRxHCTiCs">value="transparent">src="http://www.youtube.com/v/_lwRxHCTiCs"
type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="375"
height="309">