“Ameerika suvi” on Eesti esimene täispikk USA­s üles võetud mängufilm, mis on filmitud nn geriljameetodil — väike entusiastlik meeskond, 18-tunnised võttepäevad, käepärased rekvisiidid ja filmimine tavaliste inimestega nende igapäevakeskkonnas California ja Nevada kõrbelinnades.

Karismaatiline müügikunn Norris (Kristo Viiding), hädavaresest motivatsiooniraamatute fänn Alan (Jarmo Murumaa), seiklushimuline Läti tüdruk Anna (Helena Pruuli) ja kõige suhtes skeptiline Eesti poiss Martin (Einar Kuusk) leiavad end 8000 kilomeetri kaugusel kodust, Ameerika kõrbelinnas, ukselt uksele raamatuid müümas. Neile lubati elu seiklust ja võimalust teenida palju raha — kuid kas kõik ikka on nii nagu paistab?

"See film puudutab meid kõiki, sest raamatumüügist on saanud Eestis unikaalne fenomen — kõik teavad kedagi, kes on suve Ameerikas veetnud, kellel on hästi läinud, kellel halvasti, igaühel oma lugu. Võta see seiklus ette, ilma et peaksid ohverdama kolm kuud imekaunist Eesti suve," teatavad filmitegijad.

Rain Rannule on see esimene mängufilm, varasemalt on ta tuntust kogunud kui Eesti ühe edukaima idufirma Fortumo looja. Rannul on ka endal Ameerikaga pikk side: viimasest viiest aastast kolm on ta elanud San Franciscos ning 13 aastat tagasi oli ta ise üks neist paljudest noortest, kes teispool ookeani raamatuid müütas. “See oli mu elu üks eredamaid kogemusi – hästi intensiivne ja värvikas. Aga üldiselt arvan, et see on lihtsalt üks fun ja huvitav lugu, mis puudutab paljusid eestlasi,” selgitab Rannu.

Filmi järeltöötluse lõpetamiseks ja projekti kinno jõudmise jaoks sai " Ameerika suvi" toetuse Hooandjast.