Viis aastat filmitud linateose tegevus toimub Tallinnas Suur-Sõjamäe (tuntud ka kui Soodevahe) aianduskoperatiivi maadel, kuhu Dvigateli tehase töötajad rajasid 30 aasta eest endile väikesed maalapid, mida nad harisid hoole ja armastusega. Kuigi suvilaalal puudus elekter ja puhas vesi ning 100 meetri kaugusel maandusid tugevat müra tegevad lennukid, jäid suvilad püsima. Mõni aasta tagasi teatati aiamaade "ajutistele" kasutajatele, et neil tuleb maa vabastada ning aastal 2012. löödi suvilaalal lõplikult "kopp maasse".

Film räägib sellest, kuidas üks süsteem vahetub teisega ja mida see erinevatele inimestele kaasa toob ning jutustab erinevate inimeste elust, mille kokkupuutepunkt on ühes ja samas kohas. Filmi peategelased on Suur-Sõjamäe aiamaade "ajutised" kasutajad, kellel nüüd palutakse see maa vabastada. Üks ja seesama olukord avab erineval moel inimeste iseloomusid ja nende rolle ühikonnas ning näitab ilmekalt erinevaid ajaloolisi tõekspidamisi.

"Ringvaates" filmist rääkimas käinud režissööri Aljona Suržikova sõnul ei ole tegemist pelgalt suvilate hävimise looga, vahendab portaal Menu. "See lugu on kindlasti vene identiteedist, aga see teema, et loodus ja tehniline areng - ma arvan, et see on väga tähtis kõikide jaoks. Need inimesed armastavad Eestit."

Suržikova sõnul tegutsevad mõned inimesed suvilaalal edasi ning püüavad seal olla, kuni vähegi saavad. "See on väga keeruline küsimus, kellele see maa kuulub," rääkis Suržikova. "Teised inimesed istuvad korterites ja neil ei ole enam midagi teha."

Linateose tegemist toetasid Eesti Filmi Instituut ja Eesti Kultuurkapital. Filmi arendati "Ex Oriente Film" MEDIA programmis Prahas ja osales Baltic Sea Forumil Riias.